WorldSkills-tunnelmia Brasiliasta

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kulisseissa

Worldskills 2015 ensimmäinen kilpailupäivä pyörähti eilen käyntiin Sao Paulossa Brasiliassa. Näissä ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa Keudaa edustavat ekspertit Seija Ekholm ja Tiina Räihä, jotka toimivat tuomareina omissa lajeissaan ravintolapalveluissa ja floristiikassa. Tämän lisäksi SkillsFinlandin Skills Experience matkalle osallistuvat rehtorit Riitta Narko ja Pekka Aittoniemi sekä kokkilajin lajipäällikkö Arto Oinonen.

Matkaa tehtiin Suomesta yli 20 tuntia, jonka jälkeen oli heti vastassa  brasilialainen elämänmeno ja kulttuuri. Sao Paulossa on yli 11 miljoonaa asukasta, joten kulkemiseen paikasta toiseen kuluu huomattavasti aikaa. Viimeistään seitsemältä aamuisin ollaan jo liikenteessä ja paluu hotellille illan jo pimettyä.

julkisivu

Avajaisia vietettiin tiistai-iltana. Mahtavat esitykset ja varmasti ikimuistoinen tapahtuma kaikille osallistujille. Suomen liput liehuivat ja kannustus oli korvia huumaavaa, kun Suomen  joukkue tuli areenalle. Saamme olla ylpeitä omista nuoristamme.

Kilpailuissa on mukana 59 maata ja yli 1100 kilpailijaa, jotka mittelevät 50:ssä eri lajissa. Kilpailupaikka on valtava ja kaikille lajeille on varattu todella upeasti tilaa kilpailun järjestämiseen.

Kilpailijoiden valmistautuessa suorituksiinsa meille muille on järjestetty myös muuta ohjelmaa. Osallistuimme yritysvierailuille, jotka suuntautuivat mm. Mercedenz Benzin tehtaille sekä Natura kosmetiikkafirmaan. Yritysvierailuiden jälkeen meillä oli vielä mahdollisuus vierailla eri oppilaitoksissa. SENAI on yksi suurimmista koulutuksen järjestäjistä täällä ja pääsimme tutustumaan heidän eri yksikköihinsä. Jotkut selvästi suunnittelivat hankintoja näillä vierailuilla. Tällä oppilaitoksella on käytössään myös liikkuvia koulutusyksiköitä, joiden avulla on mahdollisuus viedä koulutusta sellaisillekin seuduille, joilla ei muuten sitä olisi.

Vielä kolme upeaa kilpailupäivää jäljellä!

Pekka ja Arto Mersun tehtailla.

Pekka ja Arto Mersun tehtailla.

Rehtori Riitta ja floristiikan ekspertti Tiina.

Rehtori Riitta ja floristiikan ekspertti Tiina.

Seija työssään ravintolapalveluiden eksperttinä.

Seija työssään ravintolapalveluiden eksperttinä.

Riitta Narko

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>