Viimeistä viedään

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu

Kuvataiteen syventävät opinnot ovat loppusuoralla ja on aika tehdä pieni yhteenveto koulutuksesta.
Lyhyesti sanottuna: opetus on ollut antoisaa.

Pääosin maalasimme akryyliväreillä. Jonkin verran käytimme vesiväriä ja tussia. Aluksi akryylivärien käyttö tuntui hankalalta, sillä olen pääosin maalannut vain öljy- ja vesiväreillä. Outoa oli akryylin nopea kuivuminen, mutta vähitellen siihen tottui ja maalaaminen alkoi luonnistua.

Graafikko Laura Pohjosen johdolla piirsimme hiusterällä nestemäistä tussia käyttäen surrealistisen puutarhan. Menetelmä taisi olla lähes jokaiselle uusi kokemus, mutta piirtäminen miellytti useimpia opiskelijoita. Itse innostuin kovasti tussitöistä ja odotan hetkeä jolloin ehdin tehdä kyseisellä tekniikalla kuvia kotikylästäni.

Raapaisu kuvanveistoa avasi uudenlaista katsantoa kuvanveiston maailmaan. Sain melkein valmiiksi savipään ja istuvan pohdiskelijan, joka ehkä etäisesti muistuttaa hieman tunnetumpaa Rodinin Ajattelijaa. Asento on samankaltainen, tai ainakin sinne päin. Kipsireliefi omasta sivuprofiilista valmistui kokonaan, malli kun on perin tuttu. Kaiken kaikkiaan kuvanveisto auttoi tarkastelemaan elävää mallia kolmiuloitteisesti. Massapiirrustus hiilellä oli myös uusi kokemus. Työtä teimme puolihämärässä, sillä kuvanveistäjä Juha Mennan mukaan silloin valo on parhaimmillaan massapiirtämistä ajatellen.

Elävää mallia maalasimme taiteilija Vesa Hjortin johdolla. Teimme neljä 20 minuutin croquis-maalausta.Toiseen maalaukseen saimme käyttää aikaa kaksi päivää.

Taiteilija Petri Makkosen aiheena oli henkisyys. Sen pohjalta maalasimme useita töitä.

Näyttelyä pystyttämässä vas. Marjukka Sahakangas ja Johanna Rapinoja.

Näyttelyä pystyttämässä vas. Marjukka Sahakangas ja Johanna Rapinoja.

Savesta muotoilemamme päät odottamassa näyttelyvieraita.

Savesta muotoilemamme päät odottamassa näyttelyvieraita.

Kurssin kohokohta oli näyttelymme pystyttäminen. Jokainen sai töitään esille viitisen kappaletta. Avajaistilaisuudessa kerroimme kokemuksia opiskelusta. Jokaisessa puheenvuorossa kävi ilmi se, kuinka hyödyllistä, kiinnostavaa ja motivoivaa opiskelu on ollut. Myös miljöötä hehkutettiin. Kiitoksia jaettiin niin opettajille, hallinnolle kuin opiskelukavereille.

Koko syksyn aherruksen tulokset ovat arkisin nähtävillä Pekka Halosen Akatemian tiloissa 12.12. saakka klo 8 – 16.15.

Todistukset saamme 13.12. ja niin on yksi vaihe elämästä saanut päätöksensä. Osa meistä jatkaa vielä kevätkauden ”Tomaatteja ja napolinkeltaista” -kurssilla. Sitä odotamme innolla.

Leila Toffer-Kares

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>