Vaikuttumassa SAKUstarsissa

Ammattiin opiskelu, Kulisseissa

SAKUstars on joka vuosi jossain puolella Suomea järjestettävä valtakunnallinen ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailu, jossa on kymmeniä lajeja karaokesta shakkiin ja tanssista näytelmiin. Keuda sai kunnian järjestää tapahtuman vuonna 2012, jolloin olin mukana järjestelytoimikunnassa. Viimeistään sen jälkeen SAKUstarsista tuli minulle ja monelle muullekin keudalaiselle (niin henkilökunnan edustajalle kuin opiskelijallekin) tapahtuma, jota ei vain VOI jättää väliin.

Ai miksi? Näin Vaasan kisoista palaillessani voin kertoa muutaman syyn:

1. SAKUstars-esitykset ovat ihan älyttömän hienoja, liikuttavia, sydämellä valmisteltuja. Esimerkiksi Yksinlaulu-sarjassa kuullaan lähes sataa laulajaa ja taso on aivan huikea. Finaaliin päässeistä kuudesta laulajasta jokainen voisi päästä vaikka Voice of Finlandinkin finaaliin. Tänä vuonna sarjan voiton vei Keudan Elina Niemi, jonka esitysten aikana silmiään pyyhkivät monet muutkin kuin keudalaiset.

2. Vaikka kyseessä on kilpailu ja menestyksestä iloitaan, on SAKUstars-tapahtuma, jossa mitalikolmikkoon pääsy ei aidosti ole pääasia. Tärkeintä on, että uskaltaa osallistua ja kaikkia kannustetaan – myös muita kuin oman oppilaitoksen kilpailijoita. Tämän postauksen kuvassa oleva kokoonpano, Powerpähkinät Keudasta Tuusulan Kirkkotieltä, on mielestäni erinomainen esimerkki siitä, miten hauskaa SAKUstarsissa voi pitää heittäytymällä täysillä mukaan. Ryhmä oli valmistautunut esiintymiseensä huolella ja saikin kuorosarjasta kunniamaininnan sekä tilaisuuden esiintyä isolla lavalla keskiviikkoillan kavalkadissa.

3. SAKUstarsissa tutustutaan. Tapahtumassa kohtaavat ammattiin opiskelevat ja ammatillisen koulutuksen parissa työskentelevät eri puolilta maata. Moni idea saa siivet, kun kuulemme, miten asioita toisissa oppilaitoksissa tehdään. Keudalaiset tutustuvat tapahtuman aikana myös toisiinsa, ahkeroimmehan arkisin monella eri paikkakunnalla.

4. SAKUstars auttaa jaksamaan juuri sitä arkista aherrusta ja sitouttaa monia opiskelijoita opintoihinsa. Olen kuullut sellaisistakin opiskelijoista, jotka ovat päättäneet olla keskeyttämättä tai palanneet tekemään toista tutkintoa Keudaan ainakin osittain SAKUstarsin ansiosta.

Ensi vuonna SAKUstars on Oulussa ja Keuda on takuulla taas vahvasti mukana menossa! Suunnitteilla on Keudan oma SAKUstars-ennakkotapahtuma, jossa pääsee ennen SAKUstarsia esiintymään oman oppilaitoksen yleisölle. Pysy kuulolla!

Kirjoittaja on Keudan viestintäpäällikkö, joka pääsi seuraamaan SAKUstarsia nyt viidettä kertaa.

Heli Vastamäki

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>