Vaikka Blues ei pärjää, aikoo Espoo menestyä

Kulisseissa, Yleinen

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, jääkiekkomiehiä, luottaa innovaatioihin ja avoimeen toimintakulttuuriin. Uusi työn alla oleva Espoo tarina luo pohjan toimialojen ja tulosyksiköiden omille tarinoille. Toimintavoissa on otettu oppia menestyvistä yrityksistä.  Uudistuminen rakennetaan viiden kehitysohjelman varaan: Nuoret, Ikääntyvät, Osallisuus, Kestävä kehitys sekä Kilpailukyky, innovatiivisuus ja yrittäjyys.

Uudesta toimintavasta esimerkkinä on kaupungin innovaatiokilpailu. Sen voitti Lonkkaliukumäki.  Siinä lonkkamurtuminen hoidon läpimenoaika puolitettiin samalla kun kustannukset laskivat ja potilaat kotiutettiin entistä paremmassa kunnossa.

Palveluiden kehittämisen haasteet ovat samoja kuin meilläkin tulevaisuudessa eli kasvava moniarvoisuus, kulutus- ja asiointikäyttäytymisen muutokset sekä hallintoperusteinen toimintamalli. Asiakkaan ottaminen toiminnan lähtökohdaksi ei ole helppoa melkein 14 000 henkilön organisaatiossa. Mutta tahtotila ja toimintatavat on määritelty. Ja nyt mennään kovaa uuden palveluiden kehittämisjohtajan kannustuksella.

Myös ICT-palveluita on tarkoitus kehittää vastaamaan asiakastarpeita. Toki lähtötilanne esimerkiksi kouluissa on heikko ja kirjavuuskin suurta. iPadeja voidaan hankkia spontaanisti ja sitten ihmetellään, kun kaista ei riitä. Ensisijaisena tavoitteena on kokonaisarkkitehtuurin hallinta sekä ohjelma- ja projektinhallinnan tukeminen. Näissä riittää Keudallakin puuhaa.

Anneli Manninen

,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>