Uusi uljas tulevaisuus

Opetus, Oppisopimus, Yleinen

Moi, mä oon Teppo Tyrkky. Oon oman elämäni onnenkantamoinen ja siks mä tulin tänään kertoon teille kuinka hienoo on, kun löytää elämälleen merkityksen.
Nää asiat mitä mä teille kerron, kumpuaa mun kokemuksista. Mun peloista, mun tunteista, mun opinnoista, mun työkokemuksesta ja ennen kaikkea siitä, kuinka mä oon onnistunu brändäämään itseni teknologiamaailman positiivisimmaksi ja helpoimmin lähestyttäväksi olennoksi, huolimatta siitä et mä mokasin joidenkin mielestä mun parhaimman tsäänssin eli keskeytin Hankenin.

No, mä oon sen verran levoton ja omia ratkaisuja tekevä ihminen, et mä en vaan tuntenu saavani niistä opinnoista mitään uutta irti, mut tärkein pointti keskeyttämiseen oli et mä olin bongannu netissä tyypin, jonka kanssa mä tsättäilin koodaamisesta ja mulle selvis et se on yks jenkkiläisistä mestarikoodaajista, joka tienaa vuodessa valtavia summia rahaa.

Sillon mä tajusin et hei, tää on mun juttu ja tästä mun on saatava oppia ja mä hakeuduin jenkkeihin tän koodaajamestarin oppiin ja se opetti mulle koodauksen salat. Mun osaamisalaani kuuluu tän itteni brändäämisen lisäks et mä oon nopee oppimaan ja se kyky on tärkeetä täs ajassa, sillä mä oon oivaltanu, et tietotekniikkabisnes on jatkuvassa murroksessa ja jotta mä pysyisin kehityksen aallonharjalla, mun oli opeteltava koodaamaan. Mun siunaus oli, et mä pääsin hankkimaan osaamiseni yhdeltä parhaista.

Toiseks isoin oppi, minkä mä jenkeissä sain, tuli ku mä huomasin, kuinka paljon koodaamalla tienaa. Pelkkä koodaamisen osaaminen ei riitä, mut sit ku sä ryhdyt koodaamaan applikaatioita, sä oot rahasammon ytimessä ja pystyt tekemään omaisuuden millä tahansa alalla. Ajatelkaa jotain Superpelle-pelisovellusta. Älytön nimi, älytön peli. Mut lapset tykkää!
Mä tiedän et ne Superpellen tyypit tienaa yksinkertaisella peliapplikaatiolla satoja miljoonia vuodessa.

Mä kerron teille salaisuuden: koodi on kieli, joka opitaan käyttämällä sitä. Se on tulevaisuuden tärkein kieli, sillä voidaan luoda taloudellista kasvua ja sä voit taidoillas kerätä valtavan omaisuuden, sillä mitä enemmän sä tienaat, sitä onnellisempi sä oot. Vakaa talous ja muutama satatonnia pankkitilillä on aina tavoittelemisen arvoista! Sillä hetkellä, ku mulle näytettiin, mitä kaikkee mä voin osaamisellani saavuttaa, mä niinku valaistuin. Mä huomasin tykkääväni tietokoneista ja siitä, mitä niiden sisältä löytyy.

Siks mä päätin alkaa opettaa lapsille maailmasta, jossa tietotekniikan osaaminen määrittää mikä sä oot. Ennen opetettiin sellaisia asioita kuin lähimmäisen rakkaus ja toisen kunnioittaminen ja millainen on ihmisen anatomia. Ihan kivoja juttuja varmaankin aikanaan.

Mut mä sanon et se ei riitä. Sä voit kunnioittaa muita ja huomioida lähimmäisiäsi, mut ellet sä osaa koodata, niin sä oot vaarassa syrjäytyä, etkä sä saa sillon sun tietokoneesta parasta kaveria. Vasta ku sä oot tutustunu tietokoneen anatomiaan, sä tiedät mikä on arvokkainta, sillä sillon, kun sä tunnet tietokonees sisimmän, sä voit opettaa sen tekemään sulle rahaa ja susta tulee onnellinen.

Siks mä koulutan lapsia ratkaisemaan tietoteknisiä ongelmia. Mä kasvatan ne Montessorin ja John Deweyn hengessä toimimaan koneiden kanssa ja pelillistämään elämänsä. Mä tiedän kasvattavani ehkä nenäkästä joukkoa, mut ainakin niistä tulee taitavia ohjelmoijia.

Meidän on valmisteltava lapset kohtaamaan teknologiaan perustuva maailma. Me ollaan näin lähellä John Deweyn ideaa luokkahuoneesta, johon mahtuu koko maailma. Mä oon hysteerisen onnellinen maailmasta, jossa ihmiset keskustelee keskenään tietokoneiden välityksellä ja kilpailevat siitä, kenen koodaama applikaatio tuottaa suurimmat voitot.

Tietotekniikan avulla mä voin viedä lapset siihen maailmaan, johon mä upposin ja josta mä haluaisin päästä pois. Mut koska mä oon jumittunut niin syvälle tietotekniikan nieluun, etten pääse sieltä ulos ja koneiden varaan perustuva tulevaisuus pelottaa mua, niin mun on selviytyäkseni hyväksyttävä tää muutos ja kerrottava hymyillen maailman kansoille tietotekniikan ja koodauksen autuaaksi tekevästä mahdista, sillä mun elämänohje ja motto on, et rahasta alussa ja jatka sitä, kunnes elämäsi loppuu.

Anssi Kakko

, , , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>