Uudenlaista työelämäyhteistyötä Keravan Sarviniitynkadulla

Ammattiin opiskelu

17.11. järjestettiin Keudan Sarviniitynkadulla Chem’On-yritystoritapahtuma, jossa prosessialaa tehtiin nuorille tutummaksi yhteisvoimin työelämän edustajien ja opiskelijoiden kanssa. Suomen suurinta vientialaa esittelevään tapahtumaan kutsuttiin vierailijoiksi Keravan ja lähialueen peruskoulujen yhdeksäsluokkalaisia, lukiolaisia ja Keudan opiskelijoita.

Prosessialan yrityksistä toimintaansa tulivat esittelemään sähkökemiallista pinnoitusta tekevä Pinnoitus-Helin Oy Kellokoskelta ja virvoitusjuomia valmistava Sinebrychoff Oy. Keudan prosessinhoitaja- ja laboranttiopiskelijat kertoivat opiskelustaan ja esittelivät vielä julkaisematonta 3D-mallinnettua prosessihalliamme. Vierailijat pääsivät opiskelijoiden opastamina  liikkumaan Second Life- ympäristöön rakennetussa Keudan virtuaalipanimossa sekä laskemaan mikrobipesäkkeitä pesäkelaskurilla. Keudan oppisopimuskeskus valotti vaihtoehtoisia koulutusmahdollisuuksia, Anni Siltanen  Kemianteollisuus ry:stä kertoi kemian alan tulevaisuuden näkymistä ja Helsingin Yliopiston opettajaopiskelijat Essi Purhonen ja Iisa Rautiainen havainnollistivat kemian ihmeellistä maailmaa Kemianluokka Gadolinin esimerkein, mm. kuinka kosketusnäytöissäkin käytettävä lasi johtaa sähköä ja auto kulkee vedyllä.

Yritystorilla kuultiin myös työelämätaitoihin ja työssäoppimiseen liittyviä puheenvuoroja ja haastatteluja. Liisa Riihikanto ja Ari Kemppainen Sinebrychoff Oy:stä kertoivat, millaisia työelämätaitoja työssäoppijoilta ja kesätyöntekijöiltä odotetaan ja miten työpaikkoja haetaan. Saimme myös kuulla Sami Patterin uratarinan prosessinhoitajasta Pinnoitus-Helin Oy:n työntekijäksi ja prosessinhoitajaopiskelija Mikko Tarkiaisen omakohtaisia kokemuksia työssäoppimisesta.

standitvirtuaalipanimo

Mai Järvinen

, ,

2 kommenttia - “Uudenlaista työelämäyhteistyötä Keravan Sarviniitynkadulla”

 1. Leila

  Kiitos Mai hienosta Yritystoritapahtumasta ja hyvistä haastatteluista. Kiitokset labran ja prosessin opiskelijoille esittelyistä, järjestelyistä – kaikki toimi FANTASTIC!

  Vastaa
 2. Matti Alanko

  Kiitos minultakin, tapahtuma oli hyvä ja esittelijöiden kanssa tuli mielenkiintoisia keskusteluja.

  Vastaa

Kommentoi

 • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>