Unelmana kokin ammatti

Ammattiin opiskelu

Minulla on aina ollut unelmana valmistua kokiksi. Olen aina vanhemmilleni puhunut siitä, kuinka paljon rakastan ruoan laittamisesta ja että haluaisin joskus perustaa oman ravintolan. Olen ollut samaa mieltä viimeiset 11 vuotta, ja olen äärettömän onnellinen siitä, että pääsin mieluiseen jatko-opiskelupaikkaan.

Opiskelu tässä ryhmässä on ollut todella hienoa, mutta ärsyttää sellaiset ihmiset, joita ei selvästikään kiinnosta tämä ala tai ylipäänsä opiskelu. Heidän pitää tulla tunneille häiritsemään muiden työrauhaa ja innostusta opiskella. En itsekään aina ole mikään rauhallisin, mutta minua kiinnostaa tämä ala. Haluan valmistua täältä hyvin arvosanoin, jotta pääsen työstämään unelmaani, omaa ravintolaa. Olemme isäni kanssa puhuneet jo pidemmän aikaa, että perustaisimme yhdessä ravintolan. Isänikin on kiinnostunut minun tulevaisuudestani ja unelmistani, ja että pääsen tekemään, mitä haluan ja rakastan.

Mutta sitä mietin, miksi niiden ihmisten pitää tulla häiritsemään kouluun, jos heitä ei oikeasti kiinnosta olla täällä? Miksi ei vain suoraan voi lopettaa? Siinä menee heidän aikaansa turhaan ja varsinkin meidän muiden opiskeluaikaa. Täällä on varmasti muitakin kuin minä, joka tosissaan haluaa valmistua kokiksi; miksi toisten pitää tulla pilaamaan ne tavoitteet?

Sen verran haluan vielä tästä Mäntsälän Lukkarinpolun Keudasta, että täällä useimmat oppilaat ovat todella ihania ja ymmärtäväisiä, samoin henkilökunta on todella hyvää. Opetus on erittäin hyvää, täällä ei ainakaan jää oppimatta mitään. Olen tyytyväinen, että olen päässyt juuri tähän kouluun.

Pinja Kallioinen

opiskelija

,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>