Työssäoppimassa ohjelmapalveluyrityksessä

Ammattiin opiskelu

Hei! Olen Marika Holm MTY11-ryhmästä Keudan ammattiopistosta, ja kerron työssäoppimisesta Sportuna Oy -ohjelmapalveluyrityksessä. Sportuna tekee erilaisia ohjelmapalveluita kokoushotelli Gustavelundin asiakkaille, mutta tietenkin myös muille. Olin kyseisessä yrityksessä töissä kahdesti, toisena ja viimeisenä työssäoppimisjaksona.

Päädyin töihin kyseiseen yritykseen töihin, kun paniikki alkoi iskeä. Olin syksyn 2012 työssäoppimista varten laittanut hakemuksia ja soitellut muihin paikkoihin jo kesälomalla, mutta aina tuli vain kieltäviä vastauksia. Olin kuullut tästä yrityksestä aikaisemmin ja ollut sen vieraanakin, mutta ensin en halunnut sinne, koska en uskonut, että minusta olisi työskentelemään ohjelmapalveluyrityksessä. Joka tapauksessa sain silloiselta ohjaajaltani puhelinnumeron ja soitto riitti paikan saamiseen lähes saman tien.

Harjoitteluiden aikana olin lähinnä Gustavelundissa, jossa yritys suurimmaksi osaksi toimii. Pääsin siellä vetämään monia erilaisia ohjelmia, kuten puhallusputkiammuntaa, jousiammuntaa, erilaisia muita tarkkuuslajeja, geokätkentää, sauvakävelyretkiä ja monia muita juttuja. Sportuna myös vuokraa esimerkiksi polkupyöriä, lumikenkiä, kävelysauvoja ja retkiluistimia. Lisäksi ohjaajani Matti Karjalainen ja Juha Jäntti tekevät töitä salibandyliigalle, ja pääsin muutaman kerran auttamaan, kun he laittoivat salibandykenttää peliä varten. Eräillä messuilla olin myös apuna, silloin laitoimme vain matot esittelytiloille. Hiljaisempina päivinä lähinnä siivoilin tai sitten suunnittelin uusia ohjelmia uusille asiakkaille.

Suoritin kaksi eri näyttöä Sportuna Oy:ssä: matkailupalvelujen toteuttamisen ja tuotteistamisen näytöt. Molemmat näytöt liittyivät samaan ohjelmaan. Tuotetta varten piti suunnitella asiakkaille ohjelmaa, kuitenkin noudattaen heidän  toiveitaan. Lisäksi piti tehdä turvallisuussuunnitelma sekä pientä tuote-esittelyä – nämä asiat liittyivät tuotteistamiseen. Ohjelma, josta näytöt tein, oli hyvinvointipäivä eräälle hiekkalouhintayritykselle. Haastetta lisäsi se, että kyseistä tuotetta ei ollut vielä aikaisemmin tehty. Asiakkaan pyynnöstä aiheena oli turvallisuus. Aiheen erikoisuus lisäsi haastetta. Lisäksi oli erikoispyyntönä, että siihen yhdistettäisiin jotenkin ensiavun kertaus.

Ensiapurasti oli sellainen, että ohjaaja antoi erilaisia vaivoja, esim. verenvuoto, pyörtyminen jne. Asiakkaiden tehtävänä oli hoitaa nämä vaivat käyttäen ensiaputaitoja ja apuvälineitä. Lisäksi rasteina oli heidän alaansa sopiva tietokisa sekä sokkotehtävä, jossa heidän oli tarkoitus siirtää sokkona rengasta kartiosta toiseen mahdollisimman nopeasti. Yksi opasti muita parhaansa mukaan. UKK-kävelytesti oli myös yksi vaatimus tässä hyvinvointipäivässä. Kävelytestissä testataan kuntoa ja kestävyyttä. Illalla asiakkailla oli pieni illanistujainen casinon merkeissä, mutta sen järjestämisessä roolini oli pieni.

Täytyy sanoa, että olen yllättynyt näin jälkikäteen. En ole kauhean esiintymishalukas ihminen, mutta jälkikäteen tämä tuntuu melkein kuin oikealta alalta. Myös pomot ja Gustavelundin henkilökunta ovat olleet tyytyväisiä työhöni. Matti ja Juha ovat kyselleet minua kesäksikin töihin ja menen kyllä mielelläni, ja sanoinkin että jos näin kouluaikanakin on jotain tapahtumia, niin aina saa kysyä, pääsenkö. Tässä olin hiljattain karaoke-illassa apulaisenakin ja muutaman viikon päästä on Hyrylän suunnalla erikoinen tapahtuma, jonka järjestävät Sportuna ja Mannerheimin lastensuojeluliitto.

Suosittelen kyllä tätä TOP-paikkaa muillekin, mutta toivottavasti harjoittelut osuisivat vähän vilkkaampaan aikaan, eli alkusyksyyn tai kevääseen, niin pääsisi tekemään enemmän erilaisia tehtäviä.

Tässä on kuvia mukana niin Gustavelundin alueesta kuin esimerkkilajeja, joita asiakkaille pääsin vetämään.

Marika Holm

lumikengät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gustavelund

 

 

 

 

 

 

teltta

 

 

 

 

 

 peli

opiskelija

,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>