Työpaikkakouluttajien brunssilla 26.11. vilkasta keskustelua

Oppisopimus

 Syksyn toinen työpaikkakouluttajien brunssi järjestettiin Järvenpäässä 26.11.

Brunssilla vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia sekä esiteltiin Keudan oppisopimuskeskuksen uudistunutta valmennustarjoomaa ja tukea. Kuultiin, että Ohjaan.fi –verkkoalusta monipuolisine tietosisältöineen ja materiaaleineen avautuu joulukuussa.

WP_20151126_007

Puheenvuorossa oppisopimuskummi Leena Tompuri

Oppisopimuskummi Leena Tompuri avasi puheenvuorossaan näkökulmia oppisopimuskoulutuksen tukemisessa työnantajan näkökulmasta. Leenan puheessa korostuivat eri osapuolten sitoutuminen ja motivaatio sekä realismi ja haasteet, joita oppisopimuskoulutuksessa kohdataan. Yhteisistä pelisäännöistä sopiminen kannattaa. Opiskelijalle annettava tuki on erityisen tärkeää, jotta varmistetaan tutkinnosta valmistuminen.

WP_20151126_008

Ryhmätyöskentelyä

Ryhmäkeskusteluissa nousi esille, että opiskelijan ohjaamisessa motivoivat esimerkiksi oman kokemuksen siirtäminen eteenpäin, työprosessien kehittyminen niitä mietittäessä sekä hyvän työntekijän saaminen yritykseen, jolloin yritys menestyy. Työyhteisö on ohjaamisessa tärkeässä roolissa, sillä kaikilla on mahdollisuus oppia uutta. Tuen vastapainoksi opiskelijoilta on hyvä vaatia laatua.

WP_20151126_001

Puistolan väki loihti herkullisen brunssin

 

Teksti ja kuvat Anne Öhman, Keudan oppisopimuskeskus

Anne Öhman

, , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>