Työelämäjakso Ravintola Obelixissa

Opetus

 

9.11.2017 Viimeistä viedään

8.11.2017

Ravintola-alalla trendit ja tavat tehdä ruokaa muuttuvat nopeasti. Tulee uusia koneita ja laitteita jotka mahdollistavat nopeampia ja kustannustehokkaampia ratkaisuja keittiössä. Pysyäkseen ajan hengessä on mielestäni äärimmäisen tärkeää, että kokkiopettaja päivittää ammattitaitoaan aidoissa ympäristöissä. Keudassa tämä on ymmärretty, sillä useat opettajat ovat päässeet työelämäjaksolle tänä syksynä. Ensi vuonna tulevat voimaan uudet opetussuunnitelmat jossa korostuu työpaikalla tapahtuva oppiminen. Työpaikoille tarvitaan lisää apuvälineitä opiskelijoiden ohjaamiseen ja on hyvä että opettajat ja työelämän edustajat puhuvat samoista asioista samalla kielellä. Yllä on kuvattu Maapähkinäjuustokakun kasvaminen a la carte-listan jälkiruuaksi. Samalla tavalla oppilaitoksen tulisi pysyä vankkana pohjana opiskelijan oppimiselle, ja työelämässä saavutetut osaamiset olisivat ne herkut siinä päällä (hunajaista pekaanipähkinää ja marjoja).

26.10.2017 Misoja ja annoksia

Kaksi ensimmäistä viikkoa menivät vaudilla. Itselläni oli toinen projekti samaan aikaan, nimittäin koulutus monimuotoisesti Helsingissä: Maahanmuuttajien oppimisvalmiuksien kehittäminen ammatillisessa koulutuksessa. Koulutuspäivät ovat pois työelämäjaksoltani, tai toisinpäin mutta kuitenkin täydentävät toisiaan ja inspiroidun toden teolla ja asettaudun myös osittain opiskelijan asemaan hänen mennessään työpaikalle työssäoppimaan. Tulossa on perjantai- ja lauantai-iltojen väivuorot, joita mielenkiinnolla odotan. Työelämäjaksoni on pituudeltaan 5 viikkoa, jolloin ennättää saamaan kokonaisvaltaisemman kuvan toiminnasta ja pääsee paremman sisälle asioihin. Uskoisin että myös työnantajalle on parempi, kun jakso on pidempi. Luodaan suhteita, keskustellaan ja kehitetään yhdessä ammatillista koulutusta.

Alkuun chilirapuja ja versosalaattia

Edessä lapsille herkkuhamppareita ja takana suosittua Obelixin leipää

Kananpoikaa pippurikastikkeessa särä-juuresten kera nousemassa ryhmälle

20.10.2017 Lunchia

Toisella viikolla olin mukana lounasvuoroissa, ja aamut aloitettiinkin sillä tärkeimmällä eli kahvipannun kolistelulla. Obelix tarjoaa lounaalla vähintään kahta lämmintä ruokaa, keittovaihtoehdon sekä erittäin runsaan ja monipuolisen salaattipöydän. Lounasvuoro alkaa kello 7 ja päättyy kello 15. Lounaan apuna on salaattivuoro.

Ravintola Obelix sijaitsee historiallisessa ja näyttävän näköisessä ympäristössä aivan Villatehtaan kupeessa Hyvinkäällä

Salin ollessa vielä hiljainen, pilkottaa keittiöstä jo valoa ja ilmassa leijuu kahvin tuoksua. Lounaan valmistelut meneillään.

9.10.2017 Aloitin iltavuorossa työelämäjakson Ravintola Obelixissa Hyvinkäällä. Obelix on Villatehtaalla sijaitseva tunnelmallinen ruokaravintola, jossa tarjoillaan lounasta noutopöydästä arkisin ja iltaisin annoksia laajalta a la carte-listalta. Ravintolalla on myös oma kabinetti, jossa voidaan järjestää erilaisia tilaisuuksia kokouksista aina erilaisiin illanviettoihin asti. Sunnuntaisin Obelix on suljettu.

Maanantain ja tiistain iltavuorot menivät nopeasti, pääsin heti mukaan toimintaan ja henkilökunta otti minut hyvin vastaan. Aloituksen ajankohta oli hieman haasteellinen, sillä tiistaina vaihtui a la carte-lista mutta minun kannalta oli vain mukavaa päästä seuraamaan kuinka prosessi eteni. Pitkästä aikaa tuntui hyvälle olla mukana ravintolatoiminnassa, tekemässä sitä mitä oikeasti opettaa. Parilalle lähti paistumaan 30kg seuraavan päivän nauta-sika-lammaspihvejä, jäähtymään meni 30 annosta pannacottaa, pataan paloiteltiin n. 30kg kassleria ja muutama annoskin jo nousi.

Ravintolan tunnelmalliset asiakastilat

Uusi lista

Jälkiruokia: suklaamoussea ja paahdettua valkosuklaata, pannacottaa ja kirsikkakompottia, maapähkinäjuustokakkua ja hunajapaahdettuja pekaanipähkinöitä.

Lounaalle nauta-sika-lampaanjauhelihapihvejä.

Ylikypsää porsaan poskea, valkosipuli-punaviinikastiketta, marinoituja punajuuria ja friteerattuja bataattilohkoja.

 

Sanna Pilvesvuori

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>