Tutustumisjakso pohjustaa tietä ammattiopistosta ammattikorkeakouluun

Ammattiin opiskelu

Moni ammattiopiston käynyt jatkaa opintojaan ammattikorkeakoulussa. Viisi Keudan Sipoon Enterissä opiskelevaa nuorta sai tilaisuuden valmistautua AMK-opintoihin viikon mittaisella tutustumisjaksolla helmikuussa.

Joel Lehtonen, Anton Günther ja Jatta Kolehmainen valmistuvat tulevana keväänä merkonomeiksi, Samir Boudissa ja Johannes Tarhio puolestaan datanomeiksi. Heillä kaikilla oli jo ennestään vakaa aikomus hakea ammattikorkeakouluun jatko-opintoihin ja viikon tutustumisjakso Leppävaaran Laureassa vahvisti aikeita entisestään.

Tämä viikko oli elämys”, sanoo Samir. ”Siisteintä oli, että opetusta oli myös englanniksi. Eivätkä opiskelijabileet ja haalarikulttuurikaan hullummilta vaikuttaneet.”

Samir ja Jatta olivat jo ennen tutustumisjaksoa pistäneet haun vireille Laurean englanninkielisiin ohjelmiin ja he aikovat muun ryhmän tapaan kokeilla onneaan myös suomenkielisten koulutusohjelmien haussa.


Mehän osataan jo!

Keudan ryhmää tutustumisjakson aikana ohjannut opetuspäällikkö Katri Tolonen kertoo, että vastaavia jaksoja on aiemmin järjestetty lukioiden ja Omnian opiskelijoille, mutta keudalaisille jakso oli ensimmäinen laatuaan.

”Tällä ryhmällä olikin hyvä kirjalliset ja suulliset ilmaisuvalmiudet”, Tolonen kehuu.

”Niissä on joskus puutteita ammattikorkeakouluun hakevilla nuorilla. Meillä opiskelu on aika erilaista kuin lukiossa ja ammattioppilaitoksessa. Täällä opiskellaan hyvin itsenäisesti ja otetaan haltuun isoja kokonaisuuksia. Projektityöskentelyä on paljon ja usein töitä tehdään ryhmissä.”

Sipoon porukka kävi tutustumisviikon aikana kuuntelemassa luentoja ja teki oppimistehtäviä. Opiskelijat pitivät myös oppimispäiväkirjaa sähköisesti. He saivat viikosta puolitoista opintopistettä, mikä luetaan hyväksi mahdollisissa tulevissa ammattikorkeakouluopinnoissa.

Ammattiopiston käynyt saa usein muitakin hyväksilukuja aiemmista opinnoistaan ammattikorkeassa. Keudan merkonomiopiskelijat yllättyivät iloisesti vieraillessaan Laurean kirjanpidon opetustunnilla.

”Mehän ollaan Keudassa jo pidemmällä!”

Laurea-viikko oli silmin nähden kohottanut merkonomi- ja datanomiopiskelijoiden itsetuntoa ja uskoa omaan osaamiseen.


Täydennä matematiikalla ja kielillä

Laureassa liiketaloutta opiskeleva Alma Tiensuu oli Keudan opiskelijoiden tukena tutustumisviikon aikana. Hänellä itsellään on taustalla kaksoistutkinto ennen ammattikorkeakouluopintoja.

”Jos opiskelija jo ammattiopinnot aloittaessaan ajattelee hakevansa ammattikorkeakouluun jatko-opintoihin, suosittelisin täydentämään opintoja alasta riippuen joko lukion matematiikan tai kielten opinnoilla tai molemmilla”, hän vinkkaa.

Keudan ammattiopistossa on ensi syksystä lähtien tarjolla uusien opetussuunnitelmien mukaisia opintopolkuja, joista yksi on korkea-asteen jatko-opintoihin tähtäävä polku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heli Vastamäki

, , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>