Töitä ja vapaata

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kansainvälinen vaihto, Oppisopimus, Yleinen

Perjantaina meillä oli taas ravintolapäivä, kävelimme töihin auringon lämmöstä nauttien.

Chefin ohjauksessa aloitimme misaamaan lounaan alkuruokaa, espanjalaisia munakkaita. Päivän aikana meille näytettiin miten kalaa kylmäsavustetaan  ja miten jälkiruokien eri komponentteja valmistetaan.

Perjantaina meihin luotettiin jo niin paljon, että saimme oikeasti tehdä jotain, kuten pestä perunoita, käyttää mandoliinia, paistaa munakkaita ja tehdä omenasta palloja.

Työpäivän jälkeen poikkesimme kokkiopiskelija Julien kanssa kahville, hän esitteli samalla meille Orleansia sekä kertoi koulutuksesta. Koulutuksen rakenne Ranskassa on erilainen kuin meillä. Yleisin tapa on, että ollaan kaksi viikkoa töissä ja viikko koulussa. Opiskelijoille maksetaan myös palkkaa, palkka kasvaa opintojen edetessä. Rankan viikon päätteeksi palkitsimme itseämme ranskalaisilla herkuilla.  Blogiakin jaksoimme kirjoittaa vasta lauantai-iltana.

Orleansissa oli tänään vapaa pääsy kulttuurikohteisiin, poikkesimme muutamaan ja vähän useampaan kauppaan. Arvatkaa ostimmeko kenkiä?

Sunnuntaina silitämme salivaatteita, maanantaina salipäivä.
Nous l`avons fait
Jaana ja Taina

 

 

Jaana Silvast

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>