Tietohallinnossa tapahtuu

Kulisseissa

Tässä tietoa sähköpostin uudistuksesta, jota Keudassa ollaan tekemässä ensi kesän aikana.

Kaikilla Keudan ammattiopiston opiskelijoilla ja osalla aikuisopiston opiskelijoilla on käytössään sähköpostiosoite, joka on muotoa etunimi.sukunimi@edu.keuda.fi ja skydrive-verkkotallennustila. Näitä palveluja pääsee käyttämään kirjautumalla sähköpostiin joko Keuda Kermitin kautta, tai suoraan osoitteesta www.outlook.com. Skydrive on ollut kätevä tapa jakaa tiedostoja esimerkiksi ryhmätöitä tehdessä. Ongelmana tässä on ollut se, että opettajilla ei ole ollut skydrivea käytössään, jolloin töitä ei ole voinut palauttaa opettajalle skydriven kautta.

Meillä käytössä ollut Microsoftin Live@edu-palvelu poistuu käytöstä ja kaikille opiskelijoille otetaan käyttöön Office365-palvelu kesällä 2013. Opiskelijan näkökulmasta palvelun vaihtaminen ei ole iso juttu. Sähköpostisi siirtyvät uuteen palveluun ja voit jatkaa sen käyttämistä kuin ennenkin.  Suurin muutos tapahtuu skydrivessa. Jokaiselle opiskelijalle tehdään uusi oma skydrive-verkkotallennustila. Vanha skydrive jää käyttöön, mutta siellä olevat tiedostot eivät siirry uuteen palveluun. Pääset edelleen kirjautumaan vanhaan skydriveesi osoitteessa http://skydrive.live.com  samalla tunnuksella ja salasanalla, joka sinulla on käytössäsi kesän alussa, kun muutos uuteen palveluun tehdään.

Tässä lyhyesti tulevia muutoksia:

– Kun olet kirjautuneena koulun koneelle, pääset sähköpostiisi ja skydriveen ilman erillistä kirjautumista. Muista siis jatkossa kiinnittää huomiota uloskirjautumiseen.

– Vanhat sähköpostit siirtyvät automaattisesti uuteen palveluun.

– Uusi skydrive-tallennustila. Vanhaan skydriveen tallennetut tiedostot eivät siirry uuteen automaattisesti, mutta pääset käyttämään vanhaa  skydriveasi osoitteessa http://skydrive.live.com     

– Jatkossa myös opettajilla on skydrive käytössään, joten voit jakaa tiedostoja muiden opiskelijoiden lisäksi myös opettajien kanssa.

– Saat käyttöösi Microsoft Officen Web-appsit, eli voit käyttää verkossa toimivia office-työkaluja koulussa ja kotona.

-Otamme käyttöön pikaviestipalvelun, eli lyncin. Koulun koneilta voit käyttää pikaviestejä erillisellä pikaviestiohjelmalla ja kotona sähköpostin kautta.

Kuulostaako hankalalta? Älä huoli, tämä oli vasta ensimmäinen tiedotus tästä asiasta. Kuulet meistä vielä lisää ennen kuin teemme muutoksia.

Laura Heikkilä

, , ,

2 kommenttia - “Tietohallinnossa tapahtuu”

 1. Kimi

  Itselläni on käytössä Officen 2013 versio omalla koneellani, käsittääkseni siinä voi asettaa niin, että tekemät työt tallentuvat suoraan pilveen.

  Vastaa
 2. Laura

  Jos koneella on Office 2013, niin tallennus onnistuu tosiaan suoraan pilveen. Keudan kaikkiin opiskelijoiden koneisiin on tarkoitus asentaa Office 2013 ensi syksyyn mennessä. Muihin ohjelmiin (esim. Adoben ohjelmat) on tulossa Skydrive avustaja, jolloin myös niistä voidaan tallentaa suoraan pilveen.

  Vastaa

Kommentoi

 • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>