Terveisiä iPad -kurssilta, osa 3

Opetus

Comenius – kurssimme on nyt takanapäin ja me kurssilaiset olemme palanneet takaisin omiin maihimme ja kouluihimme uusien kokemusten ja ideoiden rikastuttamana. Tässä vielä yhteinen potretti kurssilaisista ennen kotiinpaluuta:

image

Kurssin jälkeen into kokeillla uusia ideoita on ollut korkealla. Olen tehnyt sanapelejä Quizlet – appsilla ja kokeillut laatia oppimistehtäviä Nearpod -appsilla. Haasteet ovat tulleet vastaan siinä vaiheessa, kun tehtävät pitäisi päästä jakamaan opiskelijoille. Tämä ei välttämättä onnistu ilman teknistä osaamista. Haasteena on myös se, että käytössäni on vain neljä iPadia, joten ideaali tilanne, jossa opiskelijat voisivat työskennellä pareittain, ei toteudu.  Kuvassa esimerkki siitä, miten opettaja on suunnitellut oppitunnin Nearpod -sovelluksen avulla ja opiskelijat osallistuvat tunnin kulkuun pareittain iPadia käyttäen.

image

Kurssin aikana tuli esille eri maiden historia iPadien käytössä. Hollanti oli ehdottomasti edelläkävijä. iPadien ja tablettien käyttö aloitettiin Hollannissa  jo v. 2005. Opettajia on koulutettu tekniikan käyttöön ja uuteen pedagogiikkaan. Sadat oppilaitokset alakouluista lähtien ovat ottaneet tabletit aktiiviseen käyttöön. Jotkut koulut ovat luopuneet tekstikirjoista ja siirtyneet kokonaan digitaaliseen oppimisympäristöön. Muut maat tulevat jälkijunassa, ja esimerkiksi Suomessa tablettien käyttöä ja digipedagogiikkaa on vasta kokeiltu yksittäisissä oppilaitoksissa, mutta valtakunnallista kehittämisohjelmaa ei ole.

image

Kurssi on nyt ohi ja todistukset saatu. Pääsin kurssille EU:n Comenius-apurahan turvin. Suosittelen lämpimästi opettajille ja muulle henkilöstölle tarkoitettuja EU:n rahoittamia koulutuksia. Comenius-ohjelma on loppunut, mutta tilalle on tullut Erasmus+ ohjelma, jonka kautta oppilaitosten opettajilla ja henkilöstöllä on hyvät mahdollisuudet osallistua kansainvälisiin koulutuksiin ja näin kehittää omaa osaamistaan kansainvälisessä ympäristössä.

 

Sanna Hyttinen

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>