Terveisiä iPad -kurssilta, osa 1

Opetus

Sain syksyllä 2013 tietää, että minulle oli myönnetty Comenius -apuraha iPad -kurssille  Espanjan Benalmadenaan. Kurssi alkoi tänään ja meitä kurssilaisia on saapunut paikalle Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Virosta, Hollannista ja Bulgariasta. Kouluttajat tulevat Sloveniasta, Virosta ja Suomesta.

image

Ensimmäisenä kurssipäivänä saimme läpileikkauksen eri aikakausina vallalla olleista oppimiskäsityksistä ja opetusmenetelmistä. Pikkuhiljaa pääsimme tähän päivään ja kouluttaja sai meidät vakuuttuneeksi siitä, että menneisiin oppimiskäsityksiin tai opetusmenetelmiin ei ole enää paluuta. Siispä iPadit käteen ja uutta teknologiaa kokeilemaan!

image

Ensimmäisenä aiheena oli selvittää, miten kuvista voi tehdä tarinoita. Kokeilimme kolmea sovellusta: Slide Show Lite, Foto Slides ja ProShow. Teimme näillä pieniä esityksiä ja opetimme toisillemme niiden käyttöä.  Kaikki olivat käyttökelpoisia, mutta parhaaksi todettiin kätevä ja ilmainen sovellus  ProShow, jonka avulla kuviin voi lisätä ääntä, musiikkia ja tekstiä.

Kurssissipäivän lopuksi saimme tehtäväksi kirjoittaa omaa kurssipäiväkirjaa Evernote -sovelluksen avulla. Nämä päiväkirjat tullaan kurssin aikana jakamaan kaikkien osallistujien kesken.

image

Ensimmäinen päivä oli antoisa. Saimme testata, kokeilla ja keskustella. Huomenna vierailemme Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa ja pääsemme seuraamaan, miten iPadit ovat siellä käytössä eri oppiaineissa.

Sanna Hyttinen

, ,

3 kommenttia - “Terveisiä iPad -kurssilta, osa 1”

 1. Mika Hagelin

  Hieno juttu! Toivottavasti yhä useammat opettajat ottavat uuden teknologian haltuun ja hyödyntävät sitä opetuksessa:) Aurinkoista kurssimatkaa!

  Vastaa
 2. Hans Nakari

  Teknologian haltuunotto hieno juttu! Jospa mekin saisimme aikaiseksi Benchmarkkausretkiä tietoteknisesti pitkälle edistyneiden maiden sisarorganisaatioiden vieraiksi.

  Vastaa

Kommentoi

 • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>