Taitajamaisia herkkuja

Ammattiin opiskelu, Kulisseissa

Varsinainen herkkupäivä minulla tänään: olin jo sopinut ystävien kanssa ravintolaillallisesta, kun sain kutsun Keudan Taitaja-kokkifinalistien toteuttamalle harjoituslounaalle. Tänään ei siis ole tarvinnut nälässä olla!

Keudan ammattiopistosta pääsi tänä keväänä peräti kaksi opiskelijaa kahdeksan ravintolakokkilajin Taitaja-finalistin joukkoon. Taitajahan on nuorten ammattitaidon SM-kilpailu, ks. www.taitaja2013.fi. Mistään muusta oppilaitoksesta lajiin ei päässyt kahta finalistia.  Mikko Pynnönen ja Dani Hänninen opiskelevat molemmat Järvenpään Sibeliuksenväylällä. Koulutusyksiköstä on valmistunut useita nimekkäitä kokkeja, joista esim. Top Chef -ohjelmassa nähty Hanna Leinonen on antanut hyviä vinkkejä Taitaja-finalisteillemme.

Taitaja-tehtävistä tiedetään ennakkoon jonkin verran, esimerkiksi tänään nautitusta ateriasta tiedetään etukäteen alkuruuan raaka-aine hauki, pääruuan villisika ja jälkiruuan valkosuklaa ja lakka. Tehtävästä kuitenkin muuttuu 30 %  paikan päällä.

Valitettavasti en voi vielä ennen kilpailua kertoa tarkemmin Mikon ja Danin annoksista tai julkaista niiden kuvia, mutta sanonpa vain, että erinomaiselta näytti ja maistui!

Nyt peukut ja varpaat pystyyn kaikkien Keudan Taitaja-finalistien puolesta ja heille onnea viimeisten viikkojen harjoitteluun!

Opettajat Arto Oinonen (vas.) ja Elia Karvinen-Hakala luotsaavat suojattejaan kohti Taitajia.

Opettajat Arto Oinonen (vas.) ja Elia Karvinen-Hakala luotsaavat suojattejaan kohti Taitajia.

 

 

 

 

Heli Vastamäki

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>