Suomen ammatillinen koulutus kiinnostaa Etelä-Koreassa

Ammattiin opiskelu

Eteläkorealaiset ovat hyvin kiinnostuneita Suomen ammatillisesta koulutuksesta. Keudassakin on vieraillut useita delegaatioita Etelä-Koreasta. Heinäkuun alussa saimme vierailevan ryhmän Järvenpään Wärtsilänkadulle.

Etelä-Korean opetusministeriön organisoiman matkan tarkoituksena oli tutustua Suomessa ja Tanskassa eri asteiden koulutuksenjärjestäjiin. Matkan tavoitteena oli löytää uusia ideoita yhteistyön parantamiseksi työelämän, ammatillisen koulutuksen sekä ammatillisen korkea-asteen välille. Matkalla oli mukana työ-ja elinkeinoministeriön edustaja, paikallisten yritysten ( Hyundai, Renault Samsung Motors jne.) ja KOREATECHin (Korea University of technology and education) henkilöstöhallinnon työntekijöitä sekä paikallisen TE-keskuksen edustajia.

Delegaation suomen vierailun aikana Keuda sai kunnian esitellä toimintaansa ammatillisen koulutuksen osalta. Ryhmä vastaanotettiin Järvenpään Wärtsilänkadun toimipisteessä. Keuda-esityksien lomassa vieraita kiinnosti erityisesti opettajan työn monet kasvot. Kysymyksiä sinkoili opettajien ammattitaidon ylläpitämisestä aina työn tulosten arviointiin ja laadun tarkkailuun. Heitä kiinnostivat ohjauksen näkökulmasta vastuuasiat eli mitä pudokkaille/ keskeyttäjille tapahtuu ja kenen vastuulla he tuolloin ovat? Voiko alaa vaihtaa lennosta ja mitä asioita valmistumisen jälkeen on oppilaitoksen vastuulla?

Oli mielenkiintoista, että yritysmaailman edustajat esittivät näinkin pedagogispainotteisia kysymyksiä ja ajatuksia opiskelijoiden ja opettajien arjesta. Täytyy sanoa, että vierailulle varatut tunnit lähes lensivät ja hyvä niin, sillä toisiin kulttuureihin ja ihmisiin tutustuminen kannattaa aina ja varsinkin vieraan kulttuurin koululaitoksen näkeminen antaa yhteiskunnasta realistisemman kuvan.

Janne Jousiaho
Opinto-ohjaaja

Janne Jousiaho

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>