Sukupolvien välistä kuilua kaventamassa

Ammattiin opiskelu

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen koulutuksessa Tuusulan Kirkkotiellä saa suunnitella ja järjestää vapaavalintaisen tapahtuman osana projektityön kurssia. Seitsenhenkinen opiskelijaryhmämme piti Vantaan Koivukylän vanhustenkeskuksessa viime kuussa ikäihmisten virkistyspäivän.

Meillä ei ollut entuudestaan kovinkaan suurta kokemusta ikäihmisten ohjaamisesta, joten hieman erilainen projekti inspiroi kokeilemaan jotakin uutta. Ohjelmaan kuului vanhusten hemmottelua ja aktivointia, kuten hierontaa ja kauneudenhoitoa sekä levyraati, tuolijumppa, yhteistanssia ja kahvitus. Mukana projektissa oli myös parturikampaajapuolen opiskelijoita, jotka hoitivat mm. hiustenlaiton ja kynsien lakkauksen. Tapahtuman 40 osallistujasta osa oli Koivukylän vanhustenkeskuksen omia asiakkaita, mutta paikalle kyydittiin väkeä myös Tikkurilan palvelutalo Suopursusta.

Virkistyspäivä kului nopeasti ja lähes kaikki vaikuttivat ilahtuneilta tapahtumasta. Me keudalaiset toimme energisyydellämme uutta intoa ja näkökulmia ikäihmisten elämään, sekä vapaa-ajanohjauksen osaamisellamme vaihtelua heidän normaaliin arkeensa ja tavanomaisiin hoitorutiineihin.

Huomasimme, kuinka tärkeää ikäihmisille on niin henkinen kuin fyysinenkin kohtaaminen ja kosketus. Erityisesti hierontapiste oli erittäin suosittu ja koko tapahtumaan olisi tullut enemmänkin osallistujia, mikäli projektimme mittasuhteet olisivat antaneet myöten. Niin vanhustenkeskusten henkilökunta kuin me opiskelijat ja meitä seuranneet opettajatkin huomasimme ikäihmisten virkistystoiminnan ja sukupolvien välisen kuilun kaventamisen tärkeyden.

Koivukylän vanhustenkeskus haluaisikin vastaavaa ohjelmaa toteutettavan lisää tulevaisuudessa ja kyseisen projektin voisi järjestää muuallakin. Toivomme projektimme sanomalle näkyvyyttä ja virkistyspäivästä on tulossa juttu Koivukylän vanhustenkeskuksen omaan blogiin osoitteessa http://vantaankoivukylanvanhustenkeskus.blogspot.fi/

Pekka Turunen, Hanna Lindén, Tinna Pehkonen, Annika Volama, Satu Räsänen, Mari Vuorimo ja Tuija Koivisto,
nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat

 ikaantyneet

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>