Suklaan valmistusta ja metallitöitä

Ammattiin opiskelu

Kemian osaston prosessihallissa käy vilske: Ykkösluokan prosessinhoitajilla on meneillään Päivi -opettajan Pienprosessit -kurssi. Tänään tehdään suklaakonvehteja.

Kuivat raaka-aineet (kaakao- ja maissijauhe, suola, vaniljasokeri) punnitaan ja sekoitetaan keskenään. Kookosrasva punnitaan ja sulatetaan astiassa, joka on upotettu vesihauteeseen (lämpötila 37 °C). Sekaan lisätään hunajaa.

Kookosrasvan sekaan lisätään loput raaka-aineet ja sekoitetaan vimmatusti, jotta muodostuva suklaamassa ei jää paakkuiseksi. Lopuksi massa kaadetaan konvehtimuotteihin, joihin tipautetaan sekaan mausteeksi vadelmamarja.

Näin opetellaan elintarvikkeiden valmistuksen vaiheita pienmittakaavassa ja sitten myöhemmin mietitään, miten homma tehdään, kun tuotteita tehdäänkin satojatuhansia kappaleita tehtaalla. Ja kun tuotteita tehdää tehtaalla, tekemisen vaiheita kuvataan prosessikaavioiden avulla.

Tänä vuonna ryhmä on tehnyt myös tuorejuustoa, betonia ja maalia.

Metallitöissä on syksyn aikana tutustuttu erilaisiin kunnossapidossa tarvittaviin työmenetelmiin kuten esim. mig -hitsaus ja plasmaleikkuri. Jokainen on voinut tehdä itselleen joululahjaksi kyttiläjalan.

Leila Frondelius

, , , ,

2 kommenttia - “Suklaan valmistusta ja metallitöitä”

  1. Heli Vastamäki

    Kuulostaapa herkulliselta tuo tekemänne suklaa! Onnistuivatko ne hyvin?

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>