Viestijänä yhteiskunnassa -opintojakson aiheita ovat mm. media ja monikulttuurisuus. Nämä yhdistyvät tehtävässä, jossa etsitään monikulttuurisuuteen liittyviä uutisia, tiivistetään niitä ja lopuksi tarkastellaan niitä kokonaisuutena. Tehtävä on kätevintä tehdä opintojaksoa varten perustetussa Facebook-ryhmässä.
Kun jokainen Fb-ryhmän jäsen etsii yhden aiheeseen liittyvän uutisen, kuvailee sen sisällön ryhmän sivulle ja lisää linkin uutiseen, saadaan helposti koottua paljon juttuja. Yhden aktiivisuus saa toisenkin toimimaan, vaikka tehtävää tehdään vapaa-ajalla. Tiivistysvaiheessa luetaan toisten sivulle lisäämiä uutisia. Lopuksi pohditaan median tarjoamaa tietoa ja omia käsityksiä.
Sosiaalinen media näyttää parhaat puolensa. Opiskelijat tuottavat vastaukset yhdessä, jokainen saa saman verran tilaa, ja mielipiteensä saa muodostaa ja muotoilla rauhassa. Parhaassa tapauksessa opiskelijat näkevät ryhmässä omistaan eroavia mielipiteitä – oppivat toisiltaan ja toisistaan.
Miksi Facebook? Siksi, että se on yksi suosituimmista sosiaalisen median palveluista ja siten osa yhteiskuntaa, jossa elämme. Siitähän opintojaksossa on kyse.
Kiva kuulla, että käytät aktiivisesti sosiaalista mediaa opetuksessa! Ovatko muuten kaikki opiskelijat jo Facebookissa, tuleeko ollenkaan vastustusta opiskella siinä ympäristössä?
Onpa kiinnostavasti toteutettu tehtävä. Katja, kiitos vinkistä.
Kaikki opiskelijat eivät ole Facebookissa tai halua tehdä tehtävää siellä. He tekevät samankaltaisen tehtävän itsenäisesti.