SFS6002 koulutus Sarviniitynkadulla

Ammattiin opiskelu

2015-11-20 11.30.36

ATP13 ryhmän opiskelijoita osallistui ensimmäiseen uusiin OPSin perusteisiin kuuluvaan kaikissa autoalan perustutkinnon ohjelmissa pakolliseen sähköturvallisuuskoulutukseen. Tuo SFS6002 tarkoittaa juuri tätä koulutusta.

Hybridi- ja sähköautojen yleistymisen myötä tämä koulutus on nostettu kaikille pakolliseen koulutukseen ja Keuda on ollut edelläkävijänä yhdessä Luksian ja muutaman muun koulutuksen järjestäjän kanssa. Olimme mukana tätä koulutusta kehittämässä eESA-projektissa 2013 ja silloin kohteena oli kuvassa näkyvä auto Toyota Prius PHEV, joka tehtiin jännitteettömäksi Luksian Nummelan toimipisteessä Keudan opiskelijan Mikko Katajan toimesta allekirjoittaneen toimiessa tapahtuman kuvaajana nettikameralla ja HMV-systemsin Matti Vatasen ohjatessa koulutusta Äkäslompolon Jounin kaupalta Skypen välityksellä.

Nyt koulutus tapahtui alkutehtävien, materiaaliin tutustumisen ja loppukokeen osalta netin kautta. Autoon kohdistuvat tarvittavat toimenpiteet tehtiin luonnollisesti livenä. Meillä oli myös Nurmijärven yksikön Nissan Leaf käytettävissämme ja sekin tuli opiskelijoille tutummaksi kuin normaalilla koeajolla tai automyyjän esittelyn perusteella.

 

Matti Alanko Sarviniitynkadun auto-osasto

Matti Alanko

,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>