Sesongista sesonkiin

Aikuisopiskelu

Pääsiäinen, vappu ja äitienpäivä. Siinä järjestyksessä ne taakse jäivät, ja nyt on meneillään valmistujaissesonki. Koulut päättyvät ja nuoret valmistuvat ammatteihin ja ylioppilaiksi. Perinteisesti valmistuvaa onnitellaan ruusuilla.

IMG_4154

Kukkakaupassa eletään sesongista sesonkiin. Ajan tasalla  oleva kauppa poistaa näyteikkunasta heti menneen kauden lumet ja laittaa esille seuraavaa sesonkia.

Tavallaan tämä sesonkipainoitteisuus onkin yksi alamme voimavaroista.  Juuri kun olit korviasi myöten täynnä joulua – punaista ja valkoista, punaista ja valkoista ja vielä vähän punaista, punaisen ajatteleminenkin alkoi näyttää punaista – onkin  aika siirtyä seuraavaan sesonkiin. Innostut kevään uusista  tuulista ja pysyt motivoituneena.

Vaihtelu näkyy myös kasvimaailmassa eri vuodenaikoina. Kevään kukkijat vaihtuvat nyt mitä herkullisimpiin kesäkukkiin. Kieli pitkällä odotellaan ensimmäisiä miekkaliljoja ja auringonkukkia. Mielestäni alan monimuotoisuus onkin sen parhaimpia anteja. Vaikka työ on samaa päivästä toiseen, on jokainen päivä silti erilainen. Tämä hauskasti erilainen ruusu piristi työpäivää.

IMG_3771

Huomaatko? <3

 

Kirjoitta opiskelee Keudan aikuisopistossa, Mäntsälän Saaren kartanossa ja treenaa syksyn EuroSkills-kisoihin.

Taru Kaukonen

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>