Salimaistereina Les Terrasses du Bord de Loire

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kansainvälinen vaihto, Oppisopimus, Yleinen

Tämä viikko alkoi salivuoroilla ravintola Les terrasses du Bord de Loiressa. Ravintolan omistaja Valérie Beaudoinin ohjauksessa. Saimme hyvän oppitunnin juustoista, niiden merkitys ranskalaisessa ruokakulttuurissa on erittäin suuri. Juustojen ja juomien makuparien synty avattiin meille. Maakunnissa valmistettavien juustojen kanssa nautitaan alueella valmistettua juomaa viinistä viskiin. Oppina tästä meille, kun opetat viinialueita, pitää samalla opettaa alueen juustot.

Opimme myös, että samasta juomasekoituksesta voi olla erilaisia versioita esim. Kir. Teimme myös ravintosaliin katteita, kielimuurista huolimatta onnistuimme, tarjoilija näytti meille peukkua. Päivän kohokohta oli, kun saimme pitää kädessä Dom Pérignon pulloa. Harjoittelimme myös päivän menuun lausumista ranskaksi, ei ollut helppoa.

Tiistaina ravintolassa oli vilkas päivä ja tarjoilimme sujuvasti ranskalaiselle rouvaseurueelle. Ilman yhteistä kieltä tarjoilu sujui mallikkaasti. Samassa tilaisuudessa saimme kuulla olevamme yliopiston opettajia Suomesta. Kommentti aiheutti meissä hilpeyttä, mutta emäntämme esitti sen niin ylpeydellä, että annoimme asian olla.

Raaka-aineiden ja viinien ostaminen ravintolaan on aavistuksen erilaista kuin meillä. Myyjä tuli ravintolaan tumma puku päällä, salkku kädessä tekemään lihakauppaa ja hetken päästä toinen edustaja tuli esittelemään työvaatteita. Meille selvisi, että edustajat käyvät tässä ravintolassa aina tiistaisin.

Keittiöpäivien jälkeen meille jäi mielikuva, että työilmapiiri on hiukan jäykähkö. Tänään tilanne oli aivan toinen. Johtuikohan tunnelman muutos meidän viimeisestä työpäivästä? Oli hieno kokemus päästä tutustumaan ranskalaisen ravintolan arkeen ja kokea heidän lämmin vastaanotto.

Huomenna lähdemme opettajan kanssa food market tapahtumaan ja saimme seuraavat ohjeet: Please wear profesional jacket and smile. Toivottavasti muistamme ottaa molemmat mukaan.

Terkuin Taina ja Jaana

Jaana Silvast

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>