Sähköasentajan ammatti ja Taitaja-pronssi kahden vuoden opiskelulla

Ammattiin opiskelu

Keravalainen Valtteri Mustonen on varsinainen joka opettajan ihanneopiskelija: hän suoritti Keudassa sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon peruskoulun jälkeen kahdessa vuodessa ja nappasi siinä sivussa pronssia Taitaja 2017 -kilpailusta. Yksilöllinen opintopolku onnistui Valtterin kohdalla hienosti, koska hänen oma motivaationsa oli kova ja Keudassa annettiin hänen edetä omaa kiihdytyskaistaansa ammattiin.

Miksi lähdit opiskelemaan juuri tätä alaa?

Olin ysillä kaksi viikkoa TETissä alan yrityksessä ja kiinnostuin.

Mistä sait ajatuksen, että voisit valmistua nopeammin kuin suurin osa muista samaan aikaan aloittaneista opiskelijoista?

Toisen vuoden syksyllä olimme opiskelukaverin kanssa sitä mieltä, ettei meillä ole koulussa tarpeeksi tekemistä. Päätimme, että haluamme valmistua nopeammin ja puhuimme siitä opettajalle.

Miten asia järjestyi?

Tosi hyvin. Keudassa joustettiin monella tavalla, että pystyimme etenemään opinnoissa nopeammin. Lähdimme esimerkiksi työssäoppimaan ennen muita samaan aikaan aloittaneita opiskelijoita. Suosittelen tätä muillekin, kannattaa ottaa asia esille, jos vain siltä tuntuu.

Miten Taitaja-kilpailut sopivat kuvioon mukaan?

Ihan hyvin, koska sain sielläkin suoritettua näyttöjä.

Mitä on tulevaisuuden suunnitelmissasi?

Haluan ensin tehdä pari vuotta töitä ja ehkä sen jälkeen lähden opiskelemaan sähköinsinööriksi työn ohessa.

Yläkuvassa Valtteri nauttii Taitaja-kakkua opettaja-valmentajansa Seppo Keskitalon kanssa.

Valtteri työssään Taitaja 2017 -kilpailussa.

 

Heli Vastamäki

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>