Sähköalan opiskelijan päivä

Ammattiin opiskelu

Olemme kaksi toisen vuoden sähköalan opiskelijaa Mika ja Aleksi ja kerromme teille meidän koulunkäynnistämme. :-) Meillä on tässä jaksossa sähköasennusten perusteita teoriassa, johdotusta ja putkitusta, työturvallisuutta ja sähkömoottoreita. Keskitymme nyt vain kertomaan tiistaipäivästämme, jolloin opiskelemme sähkömoottorilähtöjä. :-)

Koulu alkoi aamulla 8:05 ja menimme suoraan vaihtamaan työvaatteet päällemme ja suuntasimme työsaliin. Päivä alkaa aina vähän hitaasti, kun pidetään nimenhuuto, opettaja antaa tehtävän, mietitään hetki ja suunnitellaan. Sitten alkaa tarvikkeiden haku. Työt tehdään pareissa ja saimme tehtäväksi tähtikolmiokäynnistimen eli kaksinopeusmoottorin.

Tähtikolmiokäynnistimen tarkoitus on käynnistää moottori pienemmällä teholla, jotta käynnistysvirta olisi pienempi ja sitten moottorin voi asettaa pyörimään suuremmalla teholla. Alkusähellyksen jälkeen aloimme kytkeä moottorin ohjauslaatikkoa piirustuksia seuraten.

Ohjaus kytkettynä ja siistittynä.

Kun olimme noin klo 9.30 saaneet kytkettyä ohjauksen, lähdimme kahvitauolle, joka kesti 30 min. Tauon jälkeen olimme jatkamassa töitä, kunnes huomasimme työstämme pari virhettä ja korjasimme ne. :D

Kuvassa Aleksi kiinnittää laatikkoa seinälle.

Kytkentöjen jälkeen kiinnitimme ohjauslaatikon seinälle ja lisäsimme myös turvakytkimen (näkyy kuvassa laatikon alapuolella).

Mika kytkee moottoria.

Seuraavaksi oli vuorossa sähkömoottorin kytkentä. Se oli muuten ihan mukavaa, mutta kytkentätila vain oli hieman ahdas, joten sormet eivät meinanneet mahtua kytkentäkoppaan sisälle. :D Tämän jälkeen laite oli kuitenkin valmis testattavaksi.

Tässä on kuva lopputuloksesta.

Kuvassa on toimiva kaksinopeusmoottori ja kuvan ottamisen jälkeen kiinnitimme vielä kaapelit seinälle. Työkoppimme tosin ei ole niin siisti kuin pitäisi. :-) Opettajan tarkistuksen jälkeen purimme työmme ja siivosimme jälkemme. Siivottuamme pääsimmekin jo kotiin.

Tässä oli kutakuinkin normaali tiistaipäivämme. Kiitos lukemisesta! Terv. tulevat sähköasentajat Mika ja Aleksi Nurmijärven Keudasta!

opiskelija

, ,

2 kommenttia - “Sähköalan opiskelijan päivä”

  1. Ville

    Bloginne oli aivan mahtava, sillä se oli selkeä, kiinnostava ja hyvin onnistunut. Taidattekin olla nyt valmistuneita ja kunnon työukkoja, onkos miten asiat nyt, vieläkö ala kiinnostaa? Oli mahtavaa myös lukea tätä.

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>