Ravintolatoimikunnassa opiskelija pääsee vaikuttamaan

Ammattiin opiskelu, Kulisseissa

Terveisiä opiskelijaravintola Perttulasta!Haluatko vaikuttaa oppilaitoksesi toimintaan? Ravintolatoimikunnassa se onnistuu.

Ravintolatoimikunta kokoontuu 1-2 kertaa vuodessa kehittämään opiskelijaravintolan toimintaa. Toimikunnan kutsuu koolle opiskelijaravintolan esimies.

Viimeksi kun pidimme kokouksen täällä Nurmijärven koulutusyksikössä, paikalle saapui hienosti 10 opiskelijaa, liikunnanopettaja, osastonjohtaja, apulaisrehtori, ravitsemispäällikkö ja ruokapalvelupäällikkö. Rehtoria vähän odoteltiin, mutta kokous päästiin aloittamaan aikataulussa. Ravitsemispäällikkö Liisa oli tsempannut osallistujia pitkin viikkoa ja onnistunut siinä hyvin. Tarjoiluna olivat pizzaslicet, suklaaherkut, kahvia, teetä, sekä omenamehua. Maistui!

Keskustelu aloitettiin esitellyllä ja lounaan arvioinnilla. Arvio oli, että lounas sujuu hyvin. Lounaalla on yleensä kolme ruokavaihtoehtoa, joista voi valita mieleisensä. Lounas suunnitellaan 8 viikon kiertävän ruokalistan avulla, jonka pohjana ovat kouluruokasuositukset. Leipää leivotaan päivittäin. Monet seikat vaikuttavat ruokaan ja sen kypsymiseen mm. peruna ja hernesadot sekä käyttövesi.

Keudan opiskelijakyselyssä oli keväällä yksi kysymys, joka koski ruokailua. Arvosana oli 4 asteikolla 1-5, joka on loistava tulos. Kokouksessa esille nousivat kasvisruoat, jotka voisivat olla parempia ja ananasta on liika ruokalajeissa. Pääsääntöisesti ruokaan ollaan tyytyväisiä ja jokaisena koulupäivänä tullaan syömään, mikä on tärkeä seikka!

Kahvilapalveluun ollaan Nurmijärvellä myös tyytyväisiä. Kahvilasta on tarkoitus löytyä jokaiselle asiakkaalle välipalaa. Aukioloa toivottiin pidemmäksi aamulla klo 8.05 kellon soittoon saakka ja patonkeja useammin myyntiin. Kahvila on kiva paikka kokoontua opiskelu- ja työpäivän lomassa! Kahvikuppeja ei viedä pois ruokasalista ja kertiskupit menevät hyvin roskikseen.

Tiedottamiseen ja teemoihin oltiin tyytyväisiä. Ai mihin teemoihin? Mieliruokaviikko tulee alkuvuodesta. Sen sisältöön jokainen voi vaikuttaa! Halloween-juhlaa vietetään 1.11.2013.

Kehityskohteena 2014 on kestävä kehitys ja hävikki. Alkuvuodesta tulee ”ilmastoreilu” ruokakampanja, jossa ruokalistan avulla mietitään ilmastolle hyviä ruokalajeja ja käytänteitä. Jokainen voi vaikuttaa lautashävikkiin ottamalla sen verran ruokaa kun jaksaa syödä. Biojätettä tulee 10-21 kg viikossa, joka on paljon. Jokainen voi vaikuttaa siihen myös itse valinnoillaan.

Keudan Ruokapalvelut

, ,

Yksi kommentti - “Ravintolatoimikunnassa opiskelija pääsee vaikuttamaan”

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>