Rakasta ruotsia

Opetus

Opintojakso Grannar och vänner käsittelee Suomen ja Ruotsin, naapurusten ja ystävysten, yhteistä historiaa, talouselämää ja kulttuuria. Opintojaksolle osallistui tänä keväänä yhteensä 21 opiskelijaa Keravan Keskikadun ja Sarviniitynkadun yksiköistä. Oppituntien lisäksi yhteisenä foorumina toimi Facebook-ryhmä, jossa käytiin aiheisiin liittyvää keskustelua.

kronorSONY DSC SONY DSC

 

 

 

 

Opiskelua elävöitti elokuva- ja yritysvierailureissu Helsinkiin. Opiskelijat näkivät suomalaissiirtolaisista ja ruotsinsuomalaisista kertovan elokuvan Laulu koti-ikävästä ja kokivat talouselämäyhteyden Clas Ohlsonilla, jossa katsottiin liikkeen logistiikkakeskuksen esittelyvideo ja tehtiin myymälään liittyvä sanastotehtävä.

2013-04-18 16.50.53CO4CO2

 

 

 

 

 

Kurssiin kuuluu opintomatka Tukholmaan, joten tunneilla tutustuttiin kaupunkiin jo etukäteen ja harjoiteltiin matkalla tarvittavaa sanastoa. Tärkeitä kohteita olivat Skansen, Nuori yrittäjyys -messut ja kouluvierailu, joten erityisesti niihin valmistauduttiin.

verkstadmessut koulu3

 

 

 

 

Mikä olisikaan ollut parempi paikka kurssin päätöspiknikille kuin Suomenlinna? Historiaosuudesta alkanut ympyrä sulkeutui, kun opas kertoi Sveaborgin rakentamisesta, puolustamisesta ja luovuttamisesta.

Tässä ollaan vielä Tukholmassa. Maanantaiaamun kiertoajelu on pysähtynyt Riddarholmenille, kun opiskelijat ja opettaja Tiina Halonen asettuvat kuvaan. Yksi opiskelija puuttuu! Ei mutta hän jututtaakin opasta, på svenska så klart! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Kuvat ovat Grannar och vänner -opiskelijoiden ottamia lukuun ottamatta Clas Ohlson -kuvia ja ryhmäkuvaa.)

Svenska kulturfonden ja Pohjola-Norden tukivat opintomatkaa taloudellisesti.

Katja Kokkarinen

, ,

Yksi kommentti - “Rakasta ruotsia”

  1. Kaarina Nivala

    Varmasti kiva opintojakso, kun teitte kiinnostavia opintokäyntejä ja retkiä. Olen myös nähnyt Laulu koti-ikävästä -leffan ja pidin siitä kovasti. Katsoin sen ystäväni kanssa, joka oli opiskeluaikoinaan ollut Göteborgissa siivoamassa. Rakastan Ruotsia ja sen kieltä.

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>