Puhtauspäivänä 3.12. tietoa, toimintaa ja tapaamisia

Ammattiin opiskelu, Työelämäkumppanuus, Yleinen

Valtakunnallista Puhtauspäivää 3.12.2018 vietettiin Keudassa siivoojien, alan yrittäjien, opiskelijoiden ja toimijoiden kesken. Paikalla oli lähes kymmenen yritystä esittelemässä toimintaansa, laitteita ja välineitä.

  • Verkostoituminen on helppoa tällaisissa tapahtumissa, jossa kohtaavat alan yritykset, yritystoiminnan aloittamista suunnittelevat henkilöt ja opiskelijat opettajineen. Pääsemme heti keskustelemaan asiakkaan (yrityksen ja opiskelijan) tarpeesta. Yksilöllisten opiskelu- ja palvelupolkujen suunnittelu voi alkaa mutkattomasti, valottaa Keudan Työelämäpalveluiden asiakkuuspäällikkö Irja Ylönen.

Valtakunnallisen puhtauspäivän teemoina ovat ”Kiitä siivoojaa” ja uutuutena ”Juhlitaan puhtautta”.  SSTL Puhtausala ry:n nettisivulla on mahdollisuus tilata kortteja ja julisteita, joilla voi tuoda esille siivoojan tervehdyksen. Korttia voi käyttää sellaisenaan tai tuunata oman näköisensä.

  • Olemme tänä vuonna jakaneet ensimmäistä kertaa kaikille kaupungin työntekijöille Juhlitaan puhtautta -kortin, jolla saamme viestiämme esille, sanoo siivoustyönohjaaja Johanna Jaaksi, Keravan kaupungilta. – Pidän erittäin tärkeänä, että vietämme Puhtauspäivää, koska siivous vaikuttaa meidän jokaisen viihtyvyyteen missä sitten olemmekin.

Kuvassa oikealta Sonja Ounamo ja Anne Juopperi esittelevät Diverseyn Twister timanttilaikkoja Keravan kaupungin siivoustyönohjaaja Johanna Jaaksille.

Puhtauspäivässä näimme myös Suomen ensimmäisen siivousrobotin, jota esitteli VeliMarkilta Kai Rintamäki. Robotti-imuri on suunniteltu ammattikäyttöön esimerkiksi toimistoihin mutta esteitä ei ole hankkia sellaista myös kotikäyttöön.

Kuvassa oikealla Kai Rintamäki esittelee akkukäyttöistä sylinteriharjakonetta (yksi malli yhdistelmäkoneesta), jossa on lakaiseva toiminto.  Koneen toiminnosta ovat kiinnostuneet Mary Luhende ja Ebe N´doli, jotka ovat laajentamassa oman puhdistusalan yrityksen tarjontaa.

Puhtauspäivässä oli esillä myös siivouskoneita vuosikymmenien takaa. Oikealla pyöreä tuntosarvinen robotti-imuri, joka on uusinta kehittelyä alalla.

Puhtauspäivä jälleen ensi vuonna ti 3.12.2019.

Tutustu Keudan Puhtaus ja kiinteistöpalvelualan koulutuksiin ja ota yhteyttä!

Tapahtumakuvat Maarit Tiala.
Juhlitaan puhtautta -kortti SSTL Puhtausala ry nettisivulta.

Maarit Tiala

, , , , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>