Pastellitöitä, piirustusta ja akryylimaalausta

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu

 

Arvelin viime kirjoituksessani, että tarvikeluetteloon merkittyä peiliä käytetään omakuvan piirtämiseen. Olin oikeassa, mutta sitä en keksinyt, että kuva synnytetään vasemmalla kädellä. Vasemman käden piirroksen jälkeen piirsimme kuvan myös oikealla kädellä. Yllättävää oli, että vasemman käden piirustuksiin oli tarttunut enemmän olennaista henkilön persoonallisuudesta kuin oikean käden.

Taidegraafikko Laura Pohjosen opetusmetodiin kuului muun ohella pari retkeä. Ensimmäinen tehtiin Helsingin kauppatorille ja toinen luonnontieteelliseen museoon. Kauppatorilla taltioimme luonnoskirjoihimme ihmisvilinää ja torinäkymiä. Niiden pohjalta piirsimme koulun ateljeessa pastelliliiduilla useita värikkäitä näkemyksiä torielämästä.

Luonnontieteellisen museon rauha oli hyvää vastapainoa torin vilskeelle ja siellä syvennyimme lyijykynin ikuistamaan mieluisia eläinhahmoja. Yksi opiskelijoista innostui piirtämään nopeita luonnoksia myös eläinten luurangoista.

Kuvataitelija Petri Makkonen toi ensimmäiselle tunnilleen kasan erilaisia esineitä: kiviä, puunpalasia, juurien kappaleita ja tavaraa jota ei pystynyt tunnistamaan. Materiaalien synnyttämien mielikuvien pohjalta maalasimme useita akryylimaalauksia. Abstraktien töiden ohella sivellin sai aikaan myös esittäviä kuvia. Lintuja, kukkia, maisemia ja ihmishahmoja havaitsi monissa töissä.

Kaiken piirtämisen ja maalaamisen ohella jatkoimme maanantaisin reliefin valmistamista. Kuvanveistäjä Juha Mennan ohjauksessa niistä onkin valmistumassa kiinnostavia näkemyksiä omasta sivuprofiilista.

Kuudes viikko on alkamassa. Ensi viikon ohjelmassa on retki Nuuksioon, josta haemme materiaalia veistokseen. On hauska nähdä mitä kaikkea luonnon tarjoamista aineksista syntyy.

Kirjoittaja opiskelee kuvataiteen syventävällä linjalla Pekka Halosen akatemian kansanopistossa Tuusulassa.

Susanna Huovinen viimeistelee reliefiä kipsivalosvaiheeseen.

Susanna Huovinen viimeistelee reliefiä kipsivalosvaiheeseen.

Irja Kainu innostui väreistä neljän päivän akryylimaalausjaksolla.

Irja Kainu innostui väreistä neljän päivän akryylimaalausjaksolla.

Leila Toffer-Kares

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>