Päiväni rakennustyömaalla

Ammattiin opiskelu

Hei arvoisat lukijat!

Nimeni on Atte Sassi ja opiskelen toista vuotta rakennusalaa. Valitsin alan siksi, koska aion jatkaa opintojani ammattikorkeakouluun rakennusmestariksi tai rakennusinsinööriksi. Tässä blogikirjoituksessa kerron teille tavallisesta työmaapäivästä.

 Herätyskelloni soi joka arkiaamu klo 6.20. Bussi lähtee vasta 7.25, joten minulla ei aamuisin ole mitään kiirettä aamutoimieni suhteen. Ehdin juoda kupillisen kahvia, syödä hyvän aamupalan ja selailla facebookia. Bussi saapuu Keudan pysäkille klo 7.45 ja suuntaan pysäkiltä rakennusosaston pukuhuoneisiin, puen työvaatteet päälle ja lähden rakennusosaston ammattimiehen Jukan mukaan Keudan autolla kohti Nurmijärven kirkonkylää.

 Aloitimme uuden työmaan syksyllä 2012 Nurmijärven kirkonkylällä. Kolmessa viikossa olemme saaneet perustukset lähes valmiiksi (minulla on tässä jaksossa kaksi työmaapäivää viikossa, loput kolme ovat teoriapäiviä). Kirkonkylän työmaalla opiskelijoita on yhteensä neljä ja yksi opettaja. Hämmennyin aamulla, kun sain kuulla, että harkkojen betonivalu on tulossa tänään klo 13. Jukan kanssa tuimme harkkokerrokset niin, etteivät harkot liikahtelisi valun aikana. Muut opiskelijat sillä välin merkkasivat raudoituspaikat ja raudoittivat viidennen harkkokerroksen (ks. kuva 1).

Kuva 1. Teräs (12 mm) harkon päällä, viimeinen harkkokerros.

 Betonin syöttöauto tuli ajallaan (klo 13), mutta betoniauto tuli vasta klo 14. Kävimme tässä välissä Teboililla kahvilla, kiitokset Jukalle kahveista!

Ei muuta kun kärsästä kiinni ja hommiin! (ks. kuva 2)

Kuva 2.

Kun valuttaminen oli ohi, tasoitimme pinnan pikaisesti laudan pätkällä (ks. kuva 3). Aurinkokin pääsi paistamaan pilvien välistä, niin johan alkoi hymyilyttää :). Amis jees!

Atte Sassi

, , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>