Päivä opetusravintolassa

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kansainvälinen vaihto, Oppisopimus, Yleinen

Päivä alkoi 8.15 opetusravintolassa. Saimme seurata opiskelijoiden ja opettajien työskentelyä, joka oli aika erilaista kuin meillä. Keittiössä sekä salissa oli ensimmäisen ja neljännen vuoden opiskelijoita. Kokkiopiskelijat työskentelivät chef/apulainen-periaatteella. Opiskelijoita keittiössä oli 20 ja kaksi opettajaa. Salissa 13 tarjoilijaa ja kaksi opettajaa.

Tänään ravintolassa tarjoiltiin perinteistä ranskalaista ruokaa. Pääruoan lisäke oli hieman erikoinen, suolaliemessä keitetty keräsalaatti! Meidän kutsuttiin ravintolaan syömään ja saimme tätä ihmettä maistaa, eikä siitä sitten muuta. Meille kokannut nuori mies työskentelee Pariisin lähellä olevassa Michelin tähti ravintolassa ja oli innostunut työstään.

Tarjoilijat harjoittelivat hedelmien käsittelyä, sekä juomasekoitusten tekoa. Opiskelijoiden motivaatio oli erittäin hyvä ja innostunut.

Jälkiruoan pääraaka-aine oli suklaa ja jokainen ”chef” käytti omaa special-ohjettaan. Kuvassa Keudassa viime maaliskuussa vierailleen opiskelijan jälkiruoka. Toisessa kuvassa hulppea opetuskeittiö, paikkoja 36:lle opiskelijalle.

Päivän päätteeksi tapasimme vielä koulun henkilökuntaa ja kiitimme opiskelijoita sekä opettajia. Suunnistimme Loire-joen rantaa pitkin asunnolle, matkalla tosin poikkesimme kenkäkauppaan. Arvaa kumpi osti kummat?

Nyt alamme suunnitella huomisia juhlia, aiheena selviytymien.

Terkuin Taina ja Jaana

 

 

Jaana Silvast

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>