Oppisopimus näkyi ja tuoksui Educa-messuilla

Oppisopimus

Oppisopimus Educa-messuilla 2017Oppisopimus.fi osallistui Suomen suurimpaan opetus- ja kasvatusalan tapahtumaan Educa-messuille 27.-28.1.2017. Osaston suunnittelusta vastasivat keudalaiset OpsoDiili-koordinaatiohankkeen edustajat. Osastolla vieraili kahden päivän aikana useita satoja ihmisiä ja popcornin makuun pääsi noin tuhat messukävijää.

Ständillä jaettiin oppisopimustietoutta ja Mitä haluaisit oppia? -seinälle kirjoittaneet palkittiin popcornilla, jonka tuoksu veti ihmisiä puoleensa ruuhkaksi asti. Seinä täyttyi kävijöiden oppimisunelmista ja sai uudet tapetit molemmiksi messupäiviksi. Tarjolla oli myös painotuoreita oppisopimusesitteitä, kangaskasseja ja frisbeitä. Messutunnelmia päivitettiin ahkerasti Instagramin oppisopimus.fi sivulle.

Messujen kävijät olivat pääasiassa opettajia, muuta koulutushenkilöstöä ja kasvatusalan opiskelijoita. Popcorn toimi houkuttimena, mutta oppisopimuskoulutus kiinnosti aidosti ja ihmiset pysähtyivät juttelemaan. Keskusteluissa käytiin usein läpi oppisopimuskoulutukseen hakeutumisen vaiheita. Myös ammatillisen koulutuksen reformista ja sen mukana tulevista uudistuksista kysyttiin monesti. Osa kävijöistä haki yleistietoa jälkikasvulleen ja oppisopimuksella opiskelleitakin pysähtyi vaihtamaan ajatuksia.

Koordinaatiohanke viestinnän ja verkoston kehittäjänä

Keuda vastaa OpsoDiili-koordinaatiohankkeesta, jonka tavoitteena on kehittää valtakunnallisesti oppisopimuskoulutuksen viestintää, markkinointia ja brändiä tunnetummaksi. Toisena päämääränä on kehittää oppisopimustoimijoiden välistä verkostoa, sen viestintää ja yhteisiä toimintamalleja.

Hankeperheeseen kuuluu koordinaatiohankkeen lisäksi neljä aluehanketta, jotka kattavat koko Suomen. Keuda on osatoteuttajana myös OpsoDiili – Etelän suuralue -hankkeessa. Yhteensä OpsoDiili-verkostoissa on mukana noin 50 koulutuksen järjestäjää.

Kiitos kaikille kävijöille

Yhteensä Educassa vieraili yli 16 500 opetus- ja koulutusalan ammattilaista. Oppisopimus.fi-osastolla tietoa jakoi Keudalta Susanne Forsberg, Riina Stén ja Minna Immonen. Stadin aikuisopiston työ- ja oppisopimuspalveluista mukana oli Saku Lehtinen, Savon oppisopimuskeskuksesta Maila Makkonen, Oulun seudun ammattiopiston oppisopimusyksiköstä Terhi Halonen ja Omnian oppisopimustoimistosta Terhi Haapaniemi.

Tuoretta ja ajankohtaista tietoa oppisopimuskoulutuksesta löydät valtakunnallisilta Oppisopimus.fi-kanavilta:

oppisopimus.fi

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Minna Immonen

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>