Opiskella voi myös leikkien

Ammattiin opiskelu

Moikka !

Meillä on ollut lähihoitajan opinnoissa Nurmijärvellä vapaasti valittavana kurssina liikuntaleikkikurssi, joka tarkoittaa sitä, että olemme käyneet viisi kertaa ala-asteella pitämässä liikuntaleikkihetkiä välituntien aikana. Olemme joka keskiviikko menneet koululle n. klo 9.30 ja lähdetty noin tunnin kuluttua.

Ensin aina aloitimme pienempien eli eskareiden kanssa ja n. 10-15 min päästä 1.- ja 2.-luokkalaiset ovat liittyneet mukaan. 10.05 välitunti loppuu pienemmiltä ja isompien eli 3.-6.-luokkalaisten välitunti alkaa. Siinä meillä on ollut yleensä vähemmän aikaa tehdä kaikkea johtuen tietysti myös siitä että isompia on hieman hankalampi ohjata.

Kaikilla viidellä kerralla meillä on ollut pienten ja isojen kanssa kolme eri leikkiä tai peliä. Olemme etsineet netistä erilaisia leikkejä ja pelejä ja tietysti myös omien muistojen mukaan olemme ottaneet leikkejä. Olemme leikkineet paljon erilaisia palloleikkejä esim. polttopalloa, futista, pallosotaa ja ”kahden tulen välissä”. Lämmittelyleikkeinä olemme melkeinpä jokaisena kertana olleet jotain hippaa esim. ketjuhippaa, vessanpönttöhippaa ja töpselihippaa.

Pienempien kanssa leikkien toteuttaminen on ollut helpompaa ja leikkien alkuun on päästy nopeammin, koska pienet kuuntelevat ja keskittyvät paremmin kuin isommat. Isompien kanssa olemme joutuneet jättämään osan leikeistä kesken tai kokonaan pois, koska aika on loppunut kesken useamman kerran.

Yleisesti kaikki lapset ovat tykänneet, vaikka alussa isomman ryhmän ohjaaminen ja jakaminen oli vaikeaa. Olemme joka tapauksessa selviytyneet ja vieläpä hyvillä mielin kurssin tunneista ja tämän ansiosta olemme oppineet varmasti myös isomman ryhmän ohjaamista.

Terveisin Ella Malmi & Ina Björninen

opiskelija

, , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>