Opiskelijoiden ohjauksen uudet tuulet Tanskassa

Opetus

Keudan erityisopetuksesta vastaavina opettajina saimme tilaisuuden lähteä Tanskaan, Randersiin, tutustumaan tanskalaiseen ammattiopistoon ja heidän opiskelijoiden ohjauksen ja tuen järjestelmiin. Tanskassa koulutusreformi antoi Randersille, keski-Jyllantilaiselle kunnalle, tilaisuuden mullistaa entisen ohjausjärjestelmänsä. Ohjausjärjestelmän muutos astui heillä voimaan 1.6.2015. Järjestelmän tausta-ajatuksena oli keskittää ohjauspalvelut keskeiselle paikalle, yhteen yksikköön, niin että se kuitenkin palvelee kaikkia koulutusyhtymän 3 500 opiskelijaa ja 500 henkilöstön jäsentä.

Guidance Center90

Ohjauskeskuksessa työskentelee kokopäiväisesti viisi opinto-ohjaajaa nuorisoastetta varten, kolme aikuisopiskelijoita varten sekä kuuden hengen erityisopettajien muodostama tiimi. Heillä on yksi yhteinen vastaanottotila, Vejledningscenter, jossa jatkuvasti päivystää vähintään yksi heistä. Paikalla oleva henkilö voi itse hoitaa ohjauksen tai varata ajan tarkoituksenmukaiselle henkilölle. Tiimin käytössä on myös muutamia rauhallisia tiloja, joissa on mahdollista tehdä yksilöohjausta.

Aiemmin nämä henkilöt olivat kukin yksin omassa yksikössään, mutta 1.6.2015 alkaen kaikki ohjauksen ja tuen resurssit kohdennettiin Ohjauskeskuksen alle. Guidance Centerin tilat10

Olisiko tässä yksi mahdollisuus Keudan paikkakuntakohtaiseen opiskelijoiden ohjausjärjestelmään? Linkittäisikö tämä tehokkaammin aikuisopiston ja nuorisoasteen ohjauksen ja tuen? Kuinka oppisopimusopiskelijat linkitettäisiin tähän järjestelmään?

Tässä tämän päivän terveiset Randersista, Tradiumin koulutusyhtymästä. Tarina jatkuu huomenna…

Tiina (Järvenpää, Wärtsilänkatu) ja Kaisa (Kerava Sarviniitynkatu)

Tiina Kalliola

, , , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>