Opiskelijaravintolassa

Ammattiin opiskelu

Jonotus kannattaa!
Lukuvuoden ensimmäisenä perjantaina käy kova huiske ja humina opiskelijaravintoloissa kun opiskelijat alkavat ryhmittäytyä ruokajonoon klo 10.30 aikaan. Jono kulkee koko ajan sujuvasti vaikka venyy välillä pitkäksikin. Tunnelma jonossa on leppoisa mutta odottava.

Mitä odotetaan…. lounasta!

Kun ruokaleimaus on sujunut Kela- tai ajokortilla päästään itse asiaan. Ensin salaattia puoli lautasta, joka täydentyy siemenillä ja salaatinkastikkeella. Sitten valitaan pääruokavaihtoehto 2-3 lajista. Tänään oli uunimakkaraa ja perunasosetta tai kasvisgratiinia. Leipä- ja ruokajuomavaihtoehtoja on useampia. Jälkiruoka sisältyy lounaaseen aina keittopäivinä. Ruokalista on suunniteltu kouluruokasuositusten mukaisesti ja siinä huomioidaan vuodenajat ja kestävät hankinnat.

Lautasmalli

Lounaan tarkoitus on tuottaa jaksamista ja hyvinvointia opiskelu- ja työpäivään. On tärkeää huolehtia itsestään ja syödä terveellisesti sekä pitää taukoa aherruksesta.
Samaan ruokapöytään istahtaa uusi lähihoitaja opiskelija Pietarsaaresta Iida Lehtola. Kuinka ollakaan keskustelu kääntyy lounaaseen ja ruokaan. Iida on yllättynyt positiivisesti ensimmäisinä opiskelupäivistä Tuusulassa ja myös siitä miten hyvää kouluruokaa koulussa on, aikaisempaan verrattuna. Iida pitää tärkeänä koululounasta ja toivoo, että ruoka on jatkossakin hyvää!

IIda Lehtola

Kuva: Iida Lehtola
Tule yllättymään positiivisesti sillä jonotus kannattaa!

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>