Opiskelijan vinkki opiskelun tueksi: Reddit

Ammattiin opiskelu

Reddit on sosiaalinen verkkosivusto, jossa käyttäjät voivat jakaa linkkejä kiinnostaviin verkkosivustoihin. Sen perustivat Steve Huffman ja Alexis Ohanian vuonna 2005. Vuoden 2006 lopussa Redditin osti Condé Nast, ja 2011 lopussa Redditistä muodostettiin Advance Publicationsin, alainen itsenäinen yhtiö.

Reddittiä voi käyttää opiskelun apuvälineenä esim. tiedon hakuun ja apuun kotitehtävissä. Yksi parhaista ja kiinnostavimmista subredditeistä on ”r/theydidthemath”, jossa on paljon erittäin abstrakteja ja hauskoja kysymyksiä ja vastauksia. On myös luonnollisempia subreddittejä joista voi olla apua opiskelussa esim. ”r/homework_help”.

Redditissä käyttäjät voivat lähettää linkkejä, tekstiartikkeleja tai videoita, niiden kiinnostavuudesta voi äänestää ja keskustella. Redditin etusivu on tällä hetkellä täynnä suosittuja linkkejä. Reddit jakaa linkit ja keskustelut aihepiireittäin subredditteihin, joilla on etuliite ”r/” URL palkissa (esim. www.reddit.com/r/Suomi/), ja joita käyttäjät voivat itse perustaa ja seurata. Redditin käyttöliittymä on todella minimalistinen. Reddit on avoimen lähdekoodin projekti, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että se on vapaasti käyttettävissä mihin tahansa tarkoitukseen ja sen koodia saa kopioida ja levittää oman mielen mukaan. Alun pitäen Reddit oli kirjoitettu Common Lisp –koodauskielellä, mutta nykyinen versio on kirjoitettu Python-koodauskielellä.

Itse käytän Reddittiä, koska se on mielestäni paras sivusto linkkien ja kuvien jakamiseen ja siellä on niin sanottu itsehallinto, eli saa julkaista mitä itse haluaa. Jokaiselle siis löytyy jotain elokuvista ja lastenohjelmista, moottoriurheiluun ja luontokuviin saakka. Subreddittien avulla on helppo löytää mitä haluaa ja seurata aiheita kiinnostavia aiheita. Kannattaa ehdottomasti tutustua Redditin kulttuuriin ja slangiin tarkemmin tajutakseen sivuston tarkoituksen ja sisäpiirivitsit, sillä ne ovat suuri osa Reddittiä.

Suosittelisin Reddittiä kenelle tahansa, joka käyttää aikaa tietokoneella ja osaa englantia kohtuullisesti.

Kim Takala

Kirjoittaja opiskelee Keudan ammattiopistossa Mäntsälän Lukkarinpolulla.

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>