Opiskelijakokemuksen oppia Englannista

Kulisseissa

Keuda saa opiskelijoiltaan kyselytutkimuksissa aina erinomaiset arvosanat, jotka ovat vain parantuneet vuosi vuodelta. Emme kuitenkaan jää tyytyväisinä lepäämään laakereillemme, vaan ajattelemme, että voimme aina vain petrata opiskelijan kokemusta Keudasta. Opiskelija on asiakkaamme, kuten työelämäkin. Ilman tyytyväisiä asiakkaita Keuda menettää merkityksensä.

Lähdimme neljän asiantuntijan voimin tutustumaan kansainvälisen kumppanimme Chichester Collegen tapaan toimia. Chichester sijaitsee Englannin eteläosassa. Chichester College on opiskelijamäärältään hieman suurempi kuin Keuda ja se toimii kahdella kampuksella: Chichesterissä ja Brinsburyssä. Tutustu oppilaitokseen tarkemmin nettisivuilla https://chichester.ac.uk/.

Oppilaitoksen koko henkilökunta ja kaikki opiskelijat ovat silmin nähden ylpeitä siitä, että heille on myönnetty arvostettu laatupalkinto, he ovat ”Outstanding”. Katso täältä video siitä, miten riemukkaasti laatupalkinto on otettu vastaan: https://www.youtube.com/watch?v=7PjdIcOCLJg Laatupalkinnon perusteena oli paitsi itse laadukas opetus, myös Student Experience – se, miten opiskelija on onnistuttu tuomaan koko oppilaitoksen toiminnan keskiöön.

lisa

Oppilaitoksessa toimii Student Experience -tiimi, jonka vieraana olemme yllä olevassa kuvassa. Tiimin vetäjä Lisa Humphries (kuvassa vas.) kertoi allekirjoittaneelle, Henna Hyytiälle (kuvassa seuraava Lisasta), Rauni Pursiaiselle (Hennan vieressä) ja Milla-Miia Luosujärvelle (kuvassa selin), että opiskelijakokemusta on saatu kehitettyä muun muassa tuomalla oppilaitoksen hallinto sekä henkisesti että konkreettisesti keskelle opetustoimintaa. Hallinto ei piiloudu norsunluutorneihin, vaan on avokonttoreissaan koko ajan opiskelijoiden ja työelämän kumppaneiden helposti tavoitettavissa. Ja vaikka vain osa hallinnosta kuuluu Student Experience -tiimiin, on opiskelijakokemus koko henkilöstön asia.

– Kyse on mahdollisuuksien luomisesta opiskelijoille, Lisa painotti.

careers

Pääsimme vierailumme aikana seuraamaan opetusta ja henkilökohtaisia kehityskeskusteluja, joita opiskelijaneuvojat (Student Tutor) käyvät järjestelmällisesti ja dokumentoidusti kaikkien opiskelijoiden kanssa. Keskusteluissa on aina mukana opiskelijan tulevaisuus. Chichester Collegesta ei haluta päästää ketään ulos ilman konkreettisia lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Pääsimme myös vieraiksi opiskelijakunnan kokoontumiseen, jossa esim. käytiin läpi opiskelijoilta saatua palautetta ja sitä, mitä asioille on palautteen antamisen jälkeen tapahtunut. Minuun teki erityisen suuren vaikutuksen se, miten Lisa kokouksessa kysyi kaikilta paikalla olevilta opiskelijoilta, millaisen arvosanan he antaisivat viimeisen viikon aikana saamalleen opetukselle. Olisiko arvosana täysi 10, 9, 8, 7 tai jopa alle sen? Pari kättä nousi huonoimman vaihtoehdon kohdalla ja Lisa sanoi heti, että jääkäähän tänne kokouksen jälkeen, niin selvitetään saman tien syy huonoon arvioon.

Vaikka Englannin ja Suomen ammatillisen koulutuksen välillä on paljon eroja, kävi reissussa ilmi, että meillä on paljon opittavaa toisiltamme.

lentokone

Tämä meiltä Keudasta puuttuu: oma lentokone (vaikkakin puolikas) matkailu- ja muiden palveluiden harjoitteluympäristönä!

 

Heli Vastamäki

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>