Opinnäytetetyötä à la kolmoset

Ammattiin opiskelu

Näinpä minäkin päädyin kirjottelemaan KEUDA blogiin oman blogini lisäksi.

Itsestäni sen verran että opiskelen Sarviniitynkadulla, Keravalla viimeistä vuotta kokiksi.Viimeiseen vuoteen meillä liittyy otsikkonakin komeileva opinnäytetyö (toki paljon muutakin, mutta siitä myöhemmin), josta oikeastaan tulinkin vähän höpöttelemään.

Eli tehtävänä on suunitella juhla-,tai edustusillallinen neljälle sisältäen alku-, pää -, ja jälkiruoan, viinit ja muut mahdolliset härpäkkeet.  Ainoa pakollinen raaka-aine on entrecote ja sekin siis vain pääruoassa. Itse olen opinnäytetyöni kanssa hyvällä mallilla: alku-, ja jälkiruoka päätetty, niistä kirjalliset jutut tehty ja kokeiltu jopa käytännössä. Ainoa mikä siis puuttuu niin on osa pääruoan elementeistä.

Katkarapucocktail

Valkosuklaa-appelsiinimousse pähkinäkeksin ja appelsiinikompotin kera

Kookospirtelö

Mulle tää on tuottanut ihan kamalasti stressiä, mutta tänään oli erittäin palkitsevaa huomata oppineensa ja etenkin osaavansa tehdä jotain ”ravintolakelpoista”.  Oli niin ihanaa kun sai kiireettömästi kokeilla ja maistella omia ja tottakai muidenkin tekeleitä. ( Joita seuraavissa kuvissa) :D

Japanilaista ”keksileipää”

Avokadokeittoa ja crostineja

Nyt sen huomaa kuinka jokainen meistä on edistynyt näiden parin viime vuoden aikana. Pystymme työskentelemään ja ajattelemaan itsenäisesti. Vaikka joskus keittiössä meno on kuin lastentarhassa, niin voin ihan käsi sydämellä vannoa että upeita menuja on tulossa näitä töitä varten.

Tämä työ on yksi mielenkiintoisimmista, mitä koulussa on ollut. Ja vaikka aluksi tuntuikin ettei menu edisty ollenkaan , niin tässä ollaan melkein koko menu valmiina ja onnistuneita kokeiluja takana. Ensi viikon perjantaihin mennessä olisi tarkoitus saada koko paketti kokonaan valmiiksi , mukaan lukien myös reseptien testaus. Jännittää vähän, mutta hyvin tämä menee sillä on mennyt tähänkin asti! Hyvä minä.Hyvä me. HYVÄ MEIDÄN JOUKKUE!

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Hyvää viikonloppua KEUDALAISET ja myös te jotka ehkä sattumalta olette tienne tänne löytänyt! :)

Sari Hanka

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>