Oman alan töissä Matkamessuilla

Ammattiin opiskelu

Olemme toisen vuoden eli valmistuvan ylioppilaspohjaisen luokan matkailualan opiskelijoita. Meistä tulee toukokuun lopussa matkailupalveluiden tuottajia. Olemme jo olleet pari kertaa työssäoppimassa mitä erilaisimmissa paikoissa. Vielä yksi työssäoppiminen on edessä. Olemme oppineet hurjasti niin kieliä, ryhmän ohjaamista, erilaisia ohjelmapalveluita, kokousmaailmaa, hotellin vastaanoton toimintoja, erilaisia järjestelmiä ja onhan meillä ollut myös tarjoilua ja keittiötäkin! Eli tylsäksi tätä alaa ja koulutusta ei voi haukkua. Eikä tämä sijainti Tuusulanjärven rannalla ainakaan tee opiskelua ja oppimista tylsemmäksi!

Saimme loistavan mahdollisuuden päästä harjoittelemaan puolessatoista vuodessa opittuja taitojamme tammikuussa Helsingissä järjestettyillä Matkamessuilla. Olimme mukana kahdella eri osastolla: Keudan matkailun opetus oli mukana viiden koulutuksenjärjestäjän yhteisosastolla, jolla pääsimme kertomaan matkailualasta yleisesti, koulutuksesta, omista kokemuksistamme, kansainvälisyydestä ja välillä sai toimia myös messuoppaana, kun kävijät olivatä hieman eksyksissä isossa messuhallissa… Myös Keudan ikioma sammakko vieraili osastollamme. Taisi olla sen verran paljon ihmisiä ja homma kävi hikiseksi, jos nyt on pitänyt pesulassa piipahtaa.

Keuda Sammakko ihasteli ja ihastutti messuilla.

Keuda Sammakko ihasteli ja ihastutti messuilla.

Toinen osasto oli Tuusulanjärven matkailun osasto, jossa tehtävänämme oli jakaa yhdistyksen lehteä ja kertoa alueen kohteista. Osasto oli hieno, sillä etualalla oli vesiallas, joka kuvasi koulummekin vieressä olevaa Tuusulanjärveä. Allas oli järven muotoinen ja kaikki kulttuurikohteet oli merkitty siihen. Messukävijät jäivätkin mielellään ihmettelemään tuota ”allasta” ja saimme kertoa eri kohteista. Kohteisiin olemme tutustuneet tämän opiskelun aikana käymällä suurimmassa osassa sekä tekemällä erilaisia tiedonhakuja, esitelmiä ja opastuksia niistä.

Messuilla työskentely oli opettavaista, hienoa, paljon antavaa (suhteita eri yrityksiin löytyi sieltä) mutta toki myös raskasta. Jaloilla seisominen monta tuntia, hymyily, puhuminen ja aktiivisena oleminen kävi voimille välillä. Mutta mikään ei voita tyytyväistä asiakasta eli messukävijää. On ilo antaa ihmisille iloa!

Terveisin,

MTY11 eli Jenna, Marika, Essi, Jenni, Katariina, Laura, Erika, Heli, Heidi, Ksenia, Veera ja Annika

 

opiskelija

, , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>