Öljyvärimaalit ja gesso

Ammattiin opiskelu

”Tuu jo kattoon!”

Päivi huuteli minulle työhuoneen ovelta. Kun menin prosessihalliin, sini- ja valkotakkisten nuorten vilinä ja iloiset äänet ympäröivät minut. Jaakkolan yläkoulun 8. luokan oppilaat, jotka olivat valinneet pitkän kuvataiteen, olivat tulleet tekemään itselleen gessoja ja öljyvärimaaleja.

Mikäs sitten gesso on? Se on itse tehty pohjustusaine, jota sivellään kuitulevylle. Kun kuitulevy on kuivunut, sille voi öljyvärillä maalata oman taideteoksensa.

Gessojen teko

Kuvataideopettaja Miia Pietilä ja luokan avustaja Aulikki Väyrynen hyörivät mukana ja Päivi Soipio, Keudan prosessipuolen opettaja, huuteli väliin ohjeita.

Miia kertoi, että heillä oli teemana tehdä kuva onnesta. Sitä pohjustaakseen luokka oli katsonut Avara luonto –sarjasta lyhyen videon hyppygaselleista, jotka hyppelivät riehakkaasti ja onnellisesti ympäriinsä.

”Me voitaisiin tulla uudelleenkin” huudahti Miia Päiville, kun ryhmä tauolla maisteli mehu- ja pullatarjontaa.

Työrupeaman tuotos: öljyvärejä

Työrupeaman tuotos: öljyvärejä

Leila Frondelius

, , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>