OIVA-opinnot ponnahduslautana lähihoitajatutkintoon

Aikuisopiskelu

Kirsi, Rafael, Ketsarin ja Fidelia Saari opiskelevat lähihoitajiksi Tuusulan Kirkkotiellä. Työssäoppimisjakso päiväkodissa on takana, ja opiskelijat ovat jatkamassa opintojaan koululla.

Syyskuussa hyvinvointialoilla aloitti lähihoitajaopintonsa 17 maahanmuuttajataustaista aikuisopiskelijaa. Osana opintoja opiskelijat suorittavat opiskeluvalmiuksia parantavia opintoja.

Vastuukouluttaja Hanna Kallasmaa kertoo, että opiskelijoiden suomen kielen taito on kehittynyt hyvin syksyn aikana. Jakso työelämässä osoitti, että kielitaito alkaa olla riittävä ensimmäisen tutkintotilaisuuden suorittamiseen. ”Työpaikoilta tuli positiivista palautetta. Opiskelijat olivat motivoituneita oppimaan uutta.”

OIVA-koulutusryhmä toimii pilottina Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa. Kehitteillä on uusi koulutusmalli, jolla helpotetaan maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden pääsyä tutkinnon suorittamiseen. Kokemukset pilottiryhmästä ovat myönteisiä ja kannustavat jatkamaan koulutuksen kehittämistä. Ensi syksynä onkin suunnitelmissa aloittaa uusia OIVA-koulutuksia aikuisopiston eri toimialoilla hyvän kokemuksen myötä.

Suvi Päivärinta

, ,

2 kommenttia - “OIVA-opinnot ponnahduslautana lähihoitajatutkintoon”

  1. Bea

    Onpa hienoa että on tehty tällainen kokeilu ja varsinkin hoitoalalla jossa on paljon työvoimaa tarvitaan tulevaisuudessa. Tällainen koulutusmalli, jolla helpotetaan maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden pääsyä tutkinnon suorittamiseen pitäisi tuoda joka paikkaan. Kuten jutussa kerrotaan opiskelijoiden kielitaito kehittyi huimasti jo syksyn aikana.

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>