Nuorten Ohjaamo Randersissa

Ammattiin opiskelu, Opetus

Jouluomena3

Nuorten Ohjaamo Randersissa (UUR) on kunnallinen ohjausjärjestelmä kaikille kunnan alle 30 v. nuorille. UUR sijaitsee Tradiumin koulutusyhtymän tiloissa, yhdessä sen toimipisteistä. Aiemmin UUR sijaitsi kaupungin keskustassa, mutta reformin jälkeen se siirtyi koulun tiloihin.

Uudet tilaratkaisut koetaan erittäin tarkoituksenmukaisina, sillä koulun alueella on päivittäin paljon nuoria. Tradiumin työntekijät ovat olleet erittäin tyytyväisiä tähän. Yhteistyö on nykyään tiivistä ja lähes päivittäistä. UUR:ään voi kävellä sisään kuka tahansa nuori hakemaan apua ongelmiinsa.

UUR:ssa työskentelee kokopäiväisesti 20 työntekijää, joista lähes puolella on opettajatausta. Kunnan alueella arvioidaan olevan n. 25 000 alle 30 v. nuorta. Heistä n. 3000 on, tai on ollut, UUR:n asiakkaita.

UUR:n kohderyhmää ovat kaikki Randersin nuoret 7. luokalta lähtien aina 30. ikävuoteen asti. Jos opiskelija esim. keskeyttää opintonsa, on UUR:n lain mukaan oltava yhteydessä alle 18 -vuotiaaseen nuoreen viiden päivän kuluessa ja heillä on kuukausi aikaa tehdä hänelle uusi koulutussuunnitelma. UUR saa tiedon keskeyttäneistä tai eronneista opiskelijoista suoraan oppilaitosten opiskelijahallintojärjestelmien kautta. Heidän järjestelmänsä ovat linkitetty toisiinsa.

Terveisin,

Tiina ja Kaisa

Tiina Kalliola

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>