Neljäs vuosi

Ammattiin opiskelu

Olen Julius Kilpeläinen ja opiskelen Keudan ammattiopistossa Mäntsälässä sähkö- ja automaatioasentajaksi. En aluksi ollut mitenkään hirveän innostunut sähköalasta tai siitä, että kulkisin Keravalta Mäntsälään joka aamu junalla. Asia kuitenkin helpottui toisella luokalla, kun sain oman auton ja pääsin kulkemaan matkan helposti.

Käyn tällä hetkellä neljättä lukuvuotta, koska ensimmäisenä vuotena ei koulu oikein kiinnostanut. Silloin tuli lintsailtua ja oltua kotona, kun muut olivat tunneilla. Nyt kuitenkin kaduttaa, koska muut luokkatoverit ovat valmistuneet ja ovat oman alan hommissa. Kävin myös luokkalaisteni valmistujaisjuhlissa ja ei tuntunut hirveän kivalta, kun muut saivat lahjoja ja minä en.

Minulla on kuitenkin tavoitteena valmistua jouluun mennessä. Muutamasta kurssista on enää kyse ja opinnäytetyöstä. Luulen, että saan opinnot suoritettua ajallaan ja pääsen siirtymään armeijaan kuudes päivä tammikuuta 2014.

Julius Kilpeläinen

opiskelija

, ,

Yksi kommentti - “Neljäs vuosi”

  1. Reijo Saarinen

    Tekstissä kuvatun kaltainen ”herääminen” on hyväksi, koska opinnot tulevat valmiiksi ja voi siirtyä työmarkkinoille. Tallaista toivoisi tapahtuvaksi useammallekin opiskelijalle, jos opinnot eivät valmistu budjetoidussa kolmessa vuodessa. Onnea!

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>