Muurauksen ja laatoituksen Suomi-Venäjä, tulos 2-0!

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu

Keudan rakennusalan opiskelija Santeri Vartia osallistui viime viikolla Kouvolassa kansainvälisiin taitajakilpailuihin Suomen ja Venäjän välillä. Venäläiset ovat tulossa joukkueena mukaan seuraaviin ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin Saksaan heinäkuussa 2013. He halusivat kokemuksia kv-kilpailuista. Kilpailuiden järjestelyistä vastasi Rakennusteollisuus ry ja vastaava järjestö Venäjältä.

Kilpailulajeja oli kaksi, muuraus ja laatoitus. Molempiin lajeihin osallistui kaksi suomalaista ja seitsemän venäläistä. Toinen suomalaisista kilpailijoista oli Toni Kettunen, joka on valmistunut Keudasta keväällä 2012. Venäläiset kilpailijat olivat selvästi vanhempia, vanhimmat taisivat olla jo 47-vuotiaita.

Molemmat kilpailutehtävät olivat tasoltaan Suomen Taitaja-kilpailuiden semifinaalin ja finaalin välistä. Arvioinnin pääpaino oli tehtävien mittatarkkuudessa. Molempien lajien voitto tuli Suomeen. Muurauskilpailun voitti siis Toni Kettunen Mäntsälästä ja laatoituksen Santeri Vartia Nurmijärveltä. Toni Kettunen oli jo aikaisemmin valittu Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen ja kilpailuiden jälkeen Santeri Vartia valittiin maajoukkueeseen.

Onnittelut kilpailijoille ja Keudalle!

Kirjoittaja on Keudan kilpailutoiminnan koordinaattori ja Keudan ammattiopiston Nurmijärven koulutusyksikön koulutuspäällikkö.

Santeri laatoitti menestyksekkäästi.

Juha-Matti Mattila

, , , , , ,

Yksi kommentti - “Muurauksen ja laatoituksen Suomi-Venäjä, tulos 2-0!”

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>