Mitä kuuluu opintojen jälkeen?

Aikuisopiskelu

Koulut on omalta osaltani käyty loppuun Keudassa – toistaiseksi. Floristin ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen alkoi vielä lähes vuoden prosessi kilpailemisen merkeissä. EuroSkills 2014 -kilpailu päätettiin vielä lisätutkinnon suorittamiseen.

Seuraava tavoite oli WorldSkills 2015. Karsintojen pronssisija ei kuitenkaan riittänyt kisalippuun. Se löi suunnitelmat aivan uusiksi, ja rupesin miettimään tilannettani. Koulun lisäksi minulla oli etelässä vain työ. Lopetin ne siihen paikkaan ja pakkasin kamat suuntana rakas pohjoinen. Ja ehkä oma rakaskin siellä odotti.

Mutta mitä kuuluu nyt?

Pian Iisalmeen muuton jälkeen tuli soitto kotiin että ”tule töihin”. Nyt työskentelen täyden palvelun kukkakaupassa, jossa on pito- ja hautauspalvelu. Sopimus on päivätty ainakin vuodeksi eteenpäin. Ja aika näyttää miten siitä eteenpäin. Nyt jatkan opiskeluja itsenäisesti. Vihdoin on aikaa perehtyä haalimiini puutarhakirjoihin ja sitä kautta taas kehittyä alani asiantuntijana.

Voi olla että muutaman vuoden päästä paluu Keudaan odottaa. Floristimestarin erikoisammattitutkinto on tällä hetkellä kuitenkin kaukainen unelma. Kilpailua en kuitenkaan aio lopettaa, enkä toista intohimoani kirjoittamista. Onkin aika taas ottaa yksi askel ja siirtyä koulun blogista omaan blogiin. Siirry sinäkin, klikkaa tästä: http://taru-kukista.blogspot.fi/.

Taru Kaukonen

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>