Mistä hyvä työpäivä alkaa?

Kulisseissa

Suljen ulko-oven. Vetäisen nenän kautta raitista ilmaa sisääni, kylmä pakkasilma nipistelee nenän sisäpintaa. Polkupyöränrenkaat narisevat pakkaslumen päällä, metsän takaa kuultaa nouseva aurinko vaikka vielä on aivan hämärää. Kylmä värisyttää vaatteiden alla ihon pintaa. Onko tässä mitään järkeä? Näin ajattelen muutamana aamuna töihin mennessäni kuntosalin kautta. Polkeminen rytmittää hengitystä ja lämpö alkaa hiipiä jäseniin. Etupyörän vieressä kimmeltää tuhansia timantteja. Kaunista.

Saavun työpaikkani kampukselle. Avaan kuntosalin oven, valo tulvahtaa vastaa, radio suoltaa aamuohjelmaa ja joku liikkuu rytmikkäästi kuntosalilaitteessa. Tervehdimme toisiamme ja aloitan oman kunto-ohjelmani. Seuraava kolmevarttinen menee aiempien viikkojen tapaan, mutta mielessä alkaa olla jo ajatuksia kunto-ohjelman uusimisesta. Seuraavina viikkoina voisi ottaa jumppapallon ja tasapainolaudan ohjelmaan muiden tuttujen liikkeiden lomaan. Aamun ensimmäinen kuntosalin käyttäjä lähtee ja huomaan radiojuontajien puhetulvan loppuvan ja musiikin alkavan. Ajatukseni jää juontajien viimeisiin lauseisiin, jotka käsittelevät rekrytointi-ilmoituksen huomioarvon nostoa. Onneksi musiikin jälkeen asian käsittely jatkuu, saisinkohan siitä jonkin uuden idean?

Minut rekrytoitiin Keudaan runsaat kuusi vuotta sitten. Alusta lähtien Keudan tapa huomioida työntekijöidensä hyvinvointia lämmitti mieltäni, sillä kuntourheilu ja -liikunta kuuluu jokapäiväiseen elämiseeni luonnollisena osana. Useassa Keudan toimipisteessä voi käydä kuntosalilla niin kuin omassani nyt. Onneksi se on mahdollista tehdä aamuisin ennen työajan alkua, sillä itse saan siitä vauhtia aamuuni ja energiaa tuntuu riittävän aina lounasaikaan asti.

Liikunta työpaikalla on myös yksi sosiaalinen tapahtuma. Meitä kuntosalin aamukäyttäjiä on muitakin ja nimilistalta voi havaita myös sen iltakäytön. Kahvitauolla juttelu kulkeutuu välillä liikuntaan ja huomaan, että Keuda liikuttaa mukavasti henkilökuntaansa. Työkavereitteni puheissa vilisee sähly, lentopallo, golf, hiihto ja puhumattakaan mitä liikuntasetelit mahdollistavat niin työkaveripiireissä kuin omalla ajalla.

Talutan pyöräni Peltolan parkkiin, huikkaan hyvät huomenet vaihteeseen ja avaan tietokoneen valmiiksi päivän tarpeisiin. Menen aamukahville, nautin virkeästä olostani ja työkavereiden puheensorinasta. Tästä se hyvä työpäivä alkaa!

Maarit Tiala

, ,

Yksi kommentti - “Mistä hyvä työpäivä alkaa?”

  1. Henna

    Pakkasen nipistely ja lumen narina renkaiden alta: välittyipä autenttisesti kevättalven fiilikset. Koukuttavaa tekstiä: ketähän siellä salilla käykään :)

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>