Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa!

Ammattiin opiskelu, Opetus

”Siis APUA!!! Mä en KESTÄ mun hiuksia! Nää menee ihan miten sattuu”, ”Mä taas haluun ne ihanat housut”, ”Mun meikit on niin levinneet ja tekokynnet halkeilee”, ”LOL, YOLO,OMG!” Kuuluu syksyllä HR13C tarjoilijatyttöjen ruokapöydästä. Mahtavia tyttöjä, pirteitä,iloisia ja energisiä. Intoa löytyy, mutta taitoa vielä puuttuu paljon.

Eletään toukokuuta, samoilla tarjoilija tytöillä on takanaan viikko, jossa tytöt ovat pareittain saaneet suunnitella ja toteuttaa teemapäivän. Istumme koko porukka ruokapöydän ääressä ja hiljennymme opettajan kanssa kuuntelemaan tyttöjen keskusteluja: ”Mä opin uusia kattausideoita työssäoppimisessa”, ”Mä pystyn kantamaan jo isojakin lautaspinoja”, ”Mun työssäoppimispaikassa tehtiin asiat näin ja noin”, ”Mä oon menossa kesäksi ravintolaan töihin tarjoilijaksi.”

Katsomme opettajan kanssa toisiamme ja hymyilemme: Aikamoinen matka syksystä tähän hetkeen ollaan tehty! Vaikka tarjoilijatytöille tuo ulkonäkö vieläkin on tärkeää ja jutut joskus lipsuu ”minne sattuu”, on ammattitaitoa jokainen kerännyt paljon tämän vuoden aikana. Tästä on hyvä jatkaa ensi syksynä! Mahtavaa tytöt!

Teemoiksi oli valittu Vappu, syntymäpäivät, itsenäisyyspäivä, ystävänpäivä sekä häät. Viikko oli mieleinen meille kaikille ja olemme saaneet nauttia hienoista kattauksista, maittavasta ruuasta, iloisesta seurasta ja ennenkaikkea ammattitaitoisesta tarjoilusta!

 

 

Sini Ikonen

,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>