Mestari Pro – esimiesvalmennusta mestarimeiningillä

Aikuisopiskelu

Kymmenen hengen ryhmä istuu Miitti-kokoustilassa suunnitellen ja kommentoiden tehtävänantoa, jolla esimiesvalmennus Mestari Pro -koulutuspäivä on aloitettu. Aamupäivän aikana on saatu muutaman fläpillisen verran asiakokonaisuuksia, joita iltapäivällä tarkennetaan ja muokataan. Keskustelussa pyörii asioiden ideointi, vertailu ja uudelleen muokkaus.
Esimiesvalmennus Mestari Pro on valmennus, joka tuli ajankohtaiseksi, kun Järvenpään kaupungin ja Mestaritoiminta Oy:n välinen allianssisopimus käynnistyi vuoden vaihteessa ja kaupungin henkilöstö siirtyi liikkeenluovutuksella Mestaritoiminta Oy:öön. Valmennuksen aikana suoritetaan Tekniikan erikoisammattitutkinto.

– ”Koulutuksen yhtenä tavoitteena on saada oma johtamisrakenne mestarimeiningin hengessä.” kertoo Mestaritoiminta Oy palvelujohtaja Varpu Paakinaho-Heikkinen.

– ”Toimimme monipalvelumallilla, joka pitää sisällään huolto-, kunnossapito- ja siivouspalvelut. Tutkinnon suorittajat saavat aidosta työympäristöstä arjen tilanteita koulutukseensa. Näiden tilanteiden suunnittelu ja toteutus kuuluvat opiskeluun. Opiskelu kestää puolitoista vuotta, jonka aikana ryhmä ehtii tehdä myös arvioinnin ja jatkokehittämisen, jolloin ollaan jo hyvällä alulla yhteiseen toimintakulttuurin rakentamisessa.” pohtii Varpu Paakinaho-Heikkinen.

Varpu_Paakinaho_Heikkinen_-WEB     Elina_Soukola_WEB

– ”Koulutus tähtää yhteisiin esimieskäytänteisiin. Koulutus suoritetaan näyttötutkintona, joten sen painopiste on työpaikalla tapahtuva oppiminen. Eväitä otetaan mukaan kymmenellä koulutuspäivältä. Koulutuspäivän aikana vertaisopitaan ja kehitetään uutta toimintamallia. Kaikki tämä olisi tarkoitus viedä toiminnallisella otteella arkeen.” suunnittelee Keudan kouluttaja Elina Soukola.
– ”Koulutuspäivä alkaa aina Mestaritoiminnan omalla ajankohtaisella asialla, joka liittyy koulutuspäivän teemaan. Näin saamme yrityksen toimialueet mukaan läpikäyntiä varten. Työnjohtaminen on kaikille yhteinen tutkinnon osa. Toinen osa valitaan kahdesta vaihtoehdosta, henkilöstö- tai asiakaspalvelun johtamisesta tai prosessin johtamisesta.” selventää Elina Soukola opiskelun sisältöä.

Mestarien_pelisäännöt_WEB
Arvot ovat tärkeitä Mestaritoiminta Oy:ssä työskenteleville: herkkyys, yhteisöllisyys, läpinäkyvyys, yksilön arvostaminen ja rohkeus. Kun pelisäännöt ovat kaikkien tiedossa niin oikeanlainen toiminta on helppoa.

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>