Media-alan työssäoppimisen ilot ja surut

Ammattiin opiskelu

Hei kaikki, olen audiovisuaalisen viestinnän opiskelija Selina, Nurmijärven Keudasta. Minulla on tällä hetkellä menossa työssäoppimisjakso, joten kerron teille siitä.

Kello tulee kymmenen aamulla ja istun Smile Audiovisual Oy:n toimistolla, joka sijaitsee Töölössä. Olen väsynyt ja nälkäinen, mutta päivä lähtee pikkuhiljaa käyntiin! Työssäoppimiseni on kestänyt noin kuukauden ja minulla on ollut mukavaa, stressistä huolimatta. Painetaan vielä toinen kuukausi, ja sitten takaisin kouluun.

 Koulusta puheenollen, joka aamu kun kuljen bussilla Keudan ohi, tekisi mieli painaa stoppia ja jäädä siinä. Kuitenkin sen 10 minuuttisen bussimatkan sijasta kuljen tunnin Helsinkiin. Onko hölmöä sanoa, että minulla on ikävä koulua?

 Työssäoppimisjaksoni on ollut todella mukava ja antoisa, minuun luotetaan ja pääsen tekemään monia asioita, myös vähän isompiakin. En ole joutunut hanttihommiin toimistoon keittelemään kahvia ja siivoamaan paikkoja, vaan teen oikeasti media-alan duunia. Olen tehnyt vaikka mitä, kuten yrityksen joulutervehdys videon, tekstittänyt muutaman videon, piirrellyt erilaisia ihmisiä yhteen blogijuttuun, ja sitä rataa.

Mukavin yllätys oli, kun työnantajani yhtenä päivänä kysyi, onko minulla ideaa, miten voisi toteuttaa videokeskusteluita tuottavan yrityksen esittelyvideon. Tuulesta tempaisin ensimmäisen idean ja sanoin sen ääneen, asia jäi siihen. Seuraava aamuna kuulin, että ideani oli hyvä ja sitä käytettäisiin! Sain sen lisäksi kunnian kirjoittaa kuvakäsikirjoituksen videoon, kyllä hymyilytti.

Projektien ja töiden kehuista tulee täällä töissä erilainen olo kuin koulussa. Siellä kaikki on harjoitusluontoisempaa, kuten täälläkin on tietenkin tarkoitus, mutta silti nämä duunit tuntuvat ”virallisemmilta” ja on mahtavaa saada hyvää palautetta, kun on onnistunut jossakin.

Minua onnisti, kun sain tämän paikan, vaikka olin niin saamaton hakemaan. Kuitenkin viikkoa ennen kuin työssäoppimiseni alkoi, sovin ajan haastatteluun ja siinä sitä sitten mentiin, paikka tuli. Opettajilta sai toki apua paikan etsimisessä ja hakemisessa, mutta itse toimin sillä saralla aika itsenäisesti. Löysin yrityksen sattumalta yrityshausta, kuten muutamat muutkin yritykset, joihin hain.

 Tässä vielä lyhyt joulutervehdys video, jonka siis suunnittelin työnantajani kanssa. Idean jälkeen tein itse kaiken alusta loppuun, kuvauksesta editointiin :–)

http://www.youtube.com/watch?v=E_0Qo2I-w5w

Selina Niemi

, , , ,

8 kommenttia - “Media-alan työssäoppimisen ilot ja surut”

 1. HeliVastamaki

  Aivan mahtavaa, että olet Selena päässyt tekemään haastavia töitä työssäoppimispaikassasi! Tsemppiä jatkoon ja kirjoita täällä toistekin!

  Vastaa
 2. Jorma Kettusmäki

  Hienoa, Selena! Aivan uskomatonta mitä olet joutunut kestämään. Toivottavasti Selenan koulu taas starttaa käyntiin työssäoppimisen jälkeen!

  Vastaa
 3. Jari Karttunen

  Hieno kuvaus työssäoppimisjaksosta ja hyvistä haasteista siellä! ja eihän se ole ollenkaan hölmöä sanoa, että on ikävä koulua -sehän kertoo vaan siitä että on opin nälkä :)

  Vastaa
 4. Selina Niemi

  Kiitos teille! Opin nälkä heltyy parin viikon päästä :—)

  Vastaa
 5. Jone

  Moi, oliko vaikea päästä tuohon koulutukseen? Siinähän on pääsykoe, mitä siinä vaaditaan? Voiko linjalla erikoistua johonkin alaan erityisesti?

  Vastaa
 6. Heli

  Hei Jone! Pahoittelut, ettei kukaan ole hoksannut vastata kommenttisi kysymyksiin täällä – toivottavasti sait vastaukset muualta!

  Vastaa
 7. Selina Niemi

  Moikka, en ole kerennyt edes ajattelemaan koko blogia kiireiden takia, pahoittelut täältäkin! Jos vielä kiinnostaa niin voin kertoa. Ei ollut vaikea päästä tähän koulutukseen jos suoriutui pääsykokeista ja haastattelusta hyvin. Pääsykokeet siis on, ne ovat itseasiassa tällä hetkellä käynnissä :)
  http://www.keuda.fi/portal/nuoret/?a=getCoursePlaceDetails&courseid=7&areaid=2
  Tuolla on hyvä tiivistelmä alasta, ja jostain mielestäni siellä on myös jossakin jonkun vanhan pääsykokeen malli, samankaltaisiahan ne aina ovat.
  Tietääkseni me valmistumme vain media-assistenteiksi emmekä erikoistu mihinkään erityisesti, paitsi tietenkin oman osaamisen kautta ja jatkokoulutusmahdollisuuksiakin on monia.

  Vastaa

Kommentoi

 • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>