Maalareiden opintopäivä Tikkurilan koulutuskeskus Paletissa

Ammattiin opiskelu, Opetus, Työelämäkumppanuus, Yleinen

Verkostoituminen ja vuorovaikutus porukassa, jossa on asiantuntijoita, opettajia, sekä ammattiohjaajia samalta alalta ja samaan aikaan opiskelijan tavoitettavissa on erittäin tärkeää. Tämä päivä oli ammattietiikkaa ja elinikäisen oppimisen avaintaitoja parhaimmillaan. Maalareiden yhteistoimintaa toteutettiin 12.12. verkostoitumalla ja vuorovaikuttamalla opintopäivänä Tikkurilan koulutuskeskus Paletissa.

Oli synkkä ja sateinen torstaiaamu. Kello 8.30 suuntasimme bussilla kohti Tikkurilan koulutuskeskus Palettia. Matkaan pääsimme aikataulussa, mutta moottoritiellä ollut jumi hieman myöhästytti saapumistamme. Aloitimme päivän Tikkurilassa aamukahvilla ja sämpylällä, vastaanotto oli lämmin.

Siirryimme auditorioon seuraamaan esitystä, jossa aiheena oli Tikkurilan maalitehtaan ja maalinvalmistuksen historiaa. Katsoimme videon, joka oli todella mielenkiintoinen ja antoi opiskelijoille käsityksen maalinvalmistuksesta sata vuotta sitten. Pintakäsittelyala on kehittynyt sadassa vuodessa huimasti ja vauhti on ollut hurja. Seuraavina aiheina olivat eri maaliaineiden koostumukset, sekä Tikkurilan tuotteet ja niiden soveltuvuus eri kohteisiin. Opiskelijat ja opettajat esittivät kysymyksiä, tilaisuus eteni rennosti sekä vapaasti keskustellen.

 

Ruokailu, eli päivän kohokohta. Siirryimme ruokalaan ja saimme hyvän lounaan monipuolisine tarjottavineen, kera kahvin. Ruokalassa tapasimme Keudasta, pintakäsittelyalalta valmistuneen opiskelijan, joka oli jatkanut opintojaan korkeakouluun. Mukava yllätys!

Auditoriossa palasimme vielä maalausalan haasteiden ratkaisuun, jossa meille esiteltiin erilaisia ongelmakohteita ja ratkaisuja. Seuraavaksi perehdyimme erikoismaaleihin ja -pinnoitteisiin, jonka jälkeen siirryimme työsalin puolelle kokeilemaan materiaaleja käytännössä. Tikkurilan henkilökunta opasti jokaisen tuotteen käytössä. Opiskelijat, opettajat ja ammattiohjaajat osallistuivat kaikki yhdessä kokeilemaan tuotteita ja keskustelemaan niiden ominaisuuksista ja käyttökohteista.

 

Päivä päättyi Tikkurilassa kello 15 kahvitilaisuuteen, jossa tarjottiin suklaamuffinssit. Tässä vaiheessa osa ei olisi halunnut vielä lähteä, sillä tuotteiden kokeilua olisi voinut jatkaa vaikka useamman tunnin. Takaisin Wärtsilänkadulla olimme neljän maissa iltapäivällä. Tyytyväisissä merkeissä kotia kohden.

Teksti Päivi Kalavainen
Kuvat Anu Tuoriniemi

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>